Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для ситного перекусу

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел
  • 1 маленький кабачок
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г адигейського сиру
  • 1 ст. ложка натертого пармезану
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • оливкова олія
  • сіль, чорний мелений перець
  • 1 середня морквина
  • 1 апельсин
  • 5 фініків
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • 1 ч. ложка меду
  • 2 ст. ложки сметани

З апельсина зрізати шкірку. Гострим ножиком вирізати часточки між плівками, сік, що витікає, зберегти. Філе апельсина нарізати на середні шматочки.

У мисці змішати апельсиновий і лимонний соки із медом, додати натерту моркву і перемішати. Додати апельсини та нарізані фініки, полити салат сметаною.

Нарізати кабачок уздовж пластинами завтовшки 5 мм, а потім — впоперек соломкою.

Розігріти в пательні оливкову олію й обсмажити на середньому вогні кабачок із подрібненим часником.

Для заправки змішати лимонний сік з 1 ст. ложкою оливкової олії.

Нарізати адигейський сир кубиками та змішати з кабачками. Полити заправкою і посипати пармезаном.

У салат із моркви можна додати фундук або шматочки яблук, із кабачка — обсмажену курку.

Схожі новини