Передплата 2024 ВЗ

«Криворізькі» перемоги рухівців — лише вольові

У суботу, 13 квітня, «Рух» у матчі 24-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Арені Львів» прийматиме одного з лідерів чемпіонату «Кривбас» (початок о 18.00 год, матч з обмеженою кількістю глядачів)

Фрагмент попереднього матчу «Рух» - «Кривбас», який відбувся 6 листопада 2022 року. У боротьбі за м’яч рухівець Юрій Климчук (праворуч) та Драган Ловріч. Фото upl.ua
Фрагмент попереднього матчу «Рух» - «Кривбас», який відбувся 6 листопада 2022 року. У боротьбі за м’яч рухівець Юрій Климчук (праворуч) та Драган Ловріч. Фото upl.ua

«Рух» та «Кривбас» зустрічалися лише тричі в УПЛ і усі поєдинки проходили у безкомпромісній боротьбі - жодної нічиї. Двічі перемоги святкували рухівці і одного разу криворізький клуб. Востаннє «Рух» приймав «Кривбас» ще 6 листопада 2022 року також на «Арені Львів» і переміг з рахунком 2:1. Усі голи були забиті в другому таймі, причому першими відкрили рахунок гості - після влучного удару Назара Волошина. Проте згодом «жовто-чорні» переламали хід поєдинку і здобули вольову перемогу — завдяки голам Дениса Слюсара та Марка Сапуги.

Матч суперників у першому колі поточного чемпіонату також завершився вольовою перемогою «Руху», але з рахунком 3:1. Тоді у Кривому Розі рахунок відкрив Хрвоє Іліч, реалізувавши пенальті. А потім забивали лише рухівці: дубль оформив Василь Руніч та пенальті реалізував Юрій Климчук. Для «Кривбасу» це була перша домашня поразка в поточному чемпіонаті.

До суботнього протистояння суперників «Рух» підійшов з безнічийною серією, яка триває в УПЛ п’ять ігор: чотири перемоги та поразка. До повторення клубного рекорду рухівців залишився ще один «безнічийний» матч. Пропустить гру дискваліфікований Денис Підгурський. Натомість відбув двоматчеве покарання раніше вилучений з поля Віталій Роман і готовий знову допомогти «Руху».

За словами головного тренера «Руху» Віталія Пономарьова «поразка „Шахтарю“ не вплинула на загальний настрій команди. Такі матчі будуть траплятись, тож головне зробити правильні висновки і рухатись далі. Поєдинок проти „гірників“ був хорошим уроком для нас і вказав на наші помилки, які ми постараємось виправити, аби продовжити прогресувати. Ми не зважаємо на те, що виграли у Кривому Розі в першому колі - зараз буде зовсім інша гра».

«Кривбас» у минулому турі втратив домашні очки, зігравши внічию з «Ворсклою». Загалом гольова серія «Кривбасу», який перебуває на третьому місці в чемпіонаті, триває 9 ігор — 15 голів, а на полях суперників — 8 ігор: 19 голів. Підопічні Юрія Вернидуба з різних клубів УПЛ можуть зазнати 110-ї поразки у всіх турнірах. «Кривбас» може здобути і 70-ту гостьову перемогу в УПЛ.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі змагаються за путівку до УПЛ. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» на стадіоні «Україна» здобули вольову перемогу над «Маріуполем» з рахунком 3:1. Голи карпатівців забивали Павло Полегенько, Євген Підлепенець та бразилець Ігор Невес Алвес.

«Карпати» впевнено очолюють свою групу, маючи 54 очка. У п’ятницю, 12 квітня, у Києві, «зелено-білі» зіграють проти «Лівого берега», який також бореться за підвищення в класі (початок — о 13.30 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини