Передплата 2024 «Добрий господар»

Екскаватори, бензопили і вантажівка для військових будівельників на східному фронті

  • 15.04.2024, 20:26
  • 324

Східний фронт — найгарячіший напрямок війни. Поки бойові бригади стримують навалу ворога, будівельники терміново зводять фортифікаційні споруди. Тут вкрай не вистачає спеціальної техніки, а час не чекає - каже Петро Порошенко. Тому інженерним підрозділам під час поїздки на Схід він передав чотири екскаватори, бензопили, пилорами, вантажівку та прально-душовий комплекс

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Порошенко передав військовим будівельникам на східному фронті

«На фронті дуже важко: московська орда тисне, випалює все артилерією та авіабомбами. Зараз надзвичайно важливо будувати якісні укріплення, які зможуть витримувати постійні обстріли та ворожі „мʼясні“ штурми. Що швидше ми забезпечимо наших воїнів технікою для будівництва ліній оборони, то більше людських життів зможемо вберегти», — переконаний Порошенко.

«Тому ми продовжуємо постачати екскаватори Силам оборони. Вони вже активно працюють на Сумщині, де досі зберігається загроза російських атак. Цього разу вони вирушили до бійців 23 інженерно-позиційного полку Сил підтримки, які несуть службу на Східному напрямку. Хлопці майже цілодобово будують нові фортифікаційні споруди, і для виконання поставлених задач їм необхідні легкі та маневрені копачі, щоб мінімізувати людські зусилля», — пояснює лідер партії.

«Додатково ми з Мариною та ГО „Справа Громад“ також передали військовим вантажівку DAF Leyland, прально-душовий комплекс, пилорами та бензопили. Це вже не перша зустріч із цими хлопцями і точно не остання. Маємо разом забезпечити захист української землі», — переконаний Порошенко.

Раніше Петро Порошенко передав шість екскаваторів та іншу будівельну техніку в інженерні підрозділи на Сумщині, які зводять оборонні рубежі на північному кордоні з державою-агресором. Фонд Порошенка ще з осені зробив замовлення на будівельні машини. Загалом вже законтрактували 32 одиниці - як нові, так і вживані. Їх оперативно приводять до робочого стану і передають на фронтові напрямки.

«Європейська Солідарність» ініціювала створення у Верховній Раді ТСК з питань будівництва фортифікаційних споруд. Петро Порошенко закликав владу виділити кошти на оборонні укріплення ще у серпні 2023 року. «Була вимога щодо внесення змін до бюджету для різкого збільшення фінансування фортифікаційних споруд. Починаючи з жовтня з цього приводу були проведені три Ставки, були дані жорсткі доручення. Але побудова не розпочалася і грошей не було виділено», — нагадав Порошенко в інтерв'ю Віталію Портникову.

«Зараз ми маємо іншу крайність — непрозоре виділення фінансування і дуже сильне затягування з введенням їх в експлуатацію. Ми не маємо цього часу. Термін, який був відведений для цього — два місяці. За два місяці ми мали здати цю позицію», — вважає Порошенко.

«Наша пропозиція, наша законодавча вимога щодо створення Тимчасової слідчої комісії по фортифікаційних спорудах не ставиться на голосування четвертий місяць. А це якраз та єдність, навколо якої ми маємо об'єднатися. Єдність навколо Збройних Сил і єдність навколо фортифікаційних споруд. Бо народ має право знати — темпи будівництва, де ми можемо підтримати і прискорити, знати прозорість фінансування для того, щоб як на „великому крадівництві“ не набивали кишені ті самі особи. Вибачте, сьогодні мова йде про існування держави», — наголосив Порошенко.

Схожі новини