Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Незламна Яна: юна українка пробігла свій перший Бостонський марафон

  • 14.04.2024, 14:20
  • 814

12-річна дівчинка, яка втратила дві ноги під час ракетного удару росіян, взяла участь у Бостонському марафоні, щоб зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного

Фото із соцмереж Андрія Садового
Фото із соцмереж Андрія Садового

Яна Степаненко протягом трьох місяців готувалася до забігу у Львові. Їй допомагали фізичні терапевти та тренери бігового клубу PROBIG.

Дівчинка втратила обидві ноги внаслідок удару рф по вокзалу у місті Краматорськ. Дівчинка потрапила під удар разом з братом та мамою під час спроби евакуації. Яна пережила довгу реабілітацію у США, і у 2023 році їй поставили бігові протези.

Воїн, для якого Яна збирала гроші, служить з 18 років за контрактом, а згодом приєднався до Національної гвардії України, служив в АТО. У вересні 2023 року захисник отримав важке поранення. Наразі він на етапі реабілітації та протезування.

Яна Степаненко також брала участь в забігу у вересні 2023 року. Дівчинка бігла у межах Львівського півмарафону Незламності разом із захисниками, які перебувають на реабілітації у Національному центрі UNBROKEN Ukraine.

Схожі новини