Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україну не запросили на саміт НАТО

  • 07.05.2021, 17:30
  • 950

Україну не запросили на саміт НАТО, який відбудеться 14 червня

Про це повідомив ексдепутат Верховної Ради Борислав Береза у Facebook.

«Хочу привітати Володимира Зеленського з черговим досягненням. Затверджено програму саміту НАТО, який відбудеться 14 червня. Так ось, Україну вирішили не запрошувати. Зовсім. Рішення прийняли посли НАТО на їхньому останньому засіданні», — написав Береза.

Він зазначив, що Зеленському потрібно більше працювати в напрямку НАТО.

«А почати можна хоча б із призначення посла України в НАТО. А його вже майже два роки немає. Але хтось повинен же щодня лобіювати наші інтереси та вести переговори в НАТО. Хоча запитувати Байдена простіше. Але при цьому абсолютно безперспективно. А поки що Зеленський продовжує стрибати на одні й ті ж граблі й жити в межах короткострокових цілей», — написав ексдепутат.

Нагадаємо, на зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що на саміті НАТО 14 червня розпочнеться обговорення перспективи отримання Україною Плану дій щодо членства в Альянсі.

Як відомо, президент Сполучених Штатів Джо Байден візьме участь у саміті G7 та прибуде до Брюсселя на саміт НАТО, який запланований на 14 червня.

Читайте також: Зеленський звернувся до США, аби вони ініціювати надання Україні ПДЧ у НАТО

Схожі новини