Передплата 2024 ВЗ

У Стрийському парку Львова запрацював фонтан

Після реставрації у Стрийському парку Львова запрацював фонтан «Івасик-Телесик»

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Цьогоріч за водограєм пильнуватимуть з допомогою камер спостереження, повідомили у четвер, 2 травня, на сторінці Львів.Містобудування.

«Цьогоріч уперше за свою історію знаменитий львівський водограй працюватиме під суворим наглядом системи відеоспостереження. Її закупила та встановила кілька тижнів тому адміністрація парку. Біля фонтану буде ознакування, яке сповіщатиме відвідувачів про відеоспостереження», — йдеться у повідомленні.

«Це був вимушений крок — фонтан щороку страждав від вандалізму та необережних дій відвідувачів парку і ми мали високі видатки на ремонт, — каже „ВЗ“ директорка Стрийського парку Олена Мазурик. — Щоб цього надалі не було, ми встановили відеокамеру. На це витратили гроші з бюджету парку. Це коштувало нам 3 тисячі 845 грн. Коштів міського бюджету на камеру не брали».

Окрім того, найближчим часом тут також встановлять таблички із правилами поведінки, аби відвідувачі парку не купались у фонтані.

Також камери та таблички пояснюють тим, що у 2022 році відпочивальники дуже пошкодили скульптури фонтану, коли намагалися на них сфотографуватися, через що довелось замовляти послуги фахівців, які відновлювали їх.

Як повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, поблизу фонтану встановлять піаніно, на якому зможе заграти кожен охочий.

Схожі новини