Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ягланд представив новий план дій Ради Європи для України

  • 18.03.2015, 14:21
  • 1 057

Генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд представив у середу у Києві третій План дій для України на 2015-2017 роки.

Цей план зосереджується на проведенні таких програм: конституційної реформи та функціонуванні демократичних інститутів, судовій реформі тощо.

Програми плану мають сприяти реалізуванню прагнень, висловлених учасниками Євромайдану, сказав під час їх презентації Ягланд, передає кореспондент Укрінформу.

"Перемир'я є крихким та багато прагнень революції на Майдані досі неясні. Люди вийшли на вулицю, сподіваючись на нову політику, щоб досягти свободи, процвітання та безпеки. Ця нова політики є осяжною, утім її необхідно негайно втілити", — сказав він.

Загальний бюджет запропонованого плану дій становить 45 мільйонів євро. Кожен з пунктів плану передбачає індикатори виконання та джерела підтвердження виконання.

Зі свого боку міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що цей план буде виконано вчасно та "навіть перевиконано". Він подякував особисто Ягланду та розробникам плану за допомогу Україні. "РЄ є гарантом свободи. Україна є зараз простором свободи. Це дійсно вибір, який був зроблений тут. Ми зараз боремося не тільки за себе, а за її цінності і принципи", — сказав Клімкін.

Він наголосив, що план РЄ є важливим дороговказом та висловив сподівання, що його реалізація сприятиме "новій якості реформ, які обов'язково будуть успішними".

Схожі новини