Передплата 2024 «Добрий господар»

США закликають Росію припинити агресію до України

  • 17.02.2015, 12:26
  • 1 126

США глибоко стурбовані погіршенням ситуації на Донбасі, особливо в Дебальцеве і навколо нього.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту.

Зокрема, як зазначає офіційний представник Державного департаменту США Джен Псакі, спеціальна спостережна місія ОБСЄ підтверджує, що атаки продовжуються, як у цьому регіоні, так і в інших місцях, включаючи Сєвєродонецьк, Луганськ і Донецьк.

Уряд України повідомляє, що за останні 24 години українські війська 129 раз піддалися обстрілу з боку підтримуваних Росією сепаратистів. Вбито 5, поранено 25, в тому числі і в медичному конвої, який евакуював поранених з Дебальцевого, передає російська редакція Голосу Америки.

Сепаратисти відкрито заявили, що відмовляються дотримуватися перемир'я і припиняти вогонь в Дебальцево, спостерігачам ОБСЄ не надали гарантій безпеки для доступу в місто. "Ці агресивні дії і заяви підтримуваних Росією сепаратистів ставлять під загрозу виконання недавно підписаної угоди про припинення вогню, і зривають запланований відведення важкої техніки, як це передбачено в заходи щодо реалізації Мінського пакету угод, підписаних 12 лютого", — наголошується в заяві.

"Ми уважно спостерігаємо за повідомленнями про нову колоні з військовим спорядженням, які просуваються в напрямку Дебальцеве", — йдеться в заяві Держдепартаменту.

"Ми закликаємо Росію і підтримуваних нею сепаратистів негайно припинити всі атаки і вступити у взаємодію з ОБСЄ, щоб сприяти припиненню вогню, в рамках заходів, погоджених 12 лютого, а також повною мірою реалізувати вересневі Мінські угоди", — сказала Джен Псакі.

12 лютого за підсумками переговорів у нормандському форматі з врегулювання кризи в Україні було підписано угоду, яка, зокрема, передбачає припинення всіх бойових дій в Донбасі з 00:00 15 лютого 2015, а також поступовий відведення важкого озброєння і артилерії від лінії зіткнення сторін.

Схожі новини