Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Грузії зараз відбувається те саме, що в Україні 10 років тому, — командир «Грузинського легіону»

  • 04.05.2024, 19:35
  • 722

Наразі у «Грузинському легіоні» понад 1300 військових

Скрін із відео
Скрін із відео

Теперішні акції протесту в Грузії проти законопроєкту про «іноагентів» нагадують події 10-річної давнини в Україні.

Так вважає командир «Грузинського легіону» Мамука Мамулашвілі, який воює проти окупантів на боці ЗСУ. Він зазначив, що головна битва з росією сьогодні відбувається в Україні, і коли росіяни зазнають там поразки, Кремль відступить і в Грузії.

Весь «Грузинський легіон» підтримує грузинське суспільство на протестах в Грузії, але зараз головна битва проти російського впливу — в Україні, наголосив командир легіону.

«Головна битва проти справжньої сили — в Україні. Ми хочемо бути там (в Грузії), але мусимо продовжити нашу боротьбу. Коли зло буде переможене в Україні, воно відступить і в Грузії. В Грузії відбувається те саме, що відбувалось в Україні 10 років тому, коли все почалось, почалась російська окупація», — зазначив Мамулашвілі.

Він додав, що ідея створення «Грузинського легіону» з’явилася у нього під час подій на Майдані в Україні, коли поліція побила протестувальників. Добровольчий батальйон створили у 2014 році, а з лютого 2016 року увійшов до складу ЗСУ. На сьогоднішній день у складі «Грузинського легіону» понад 1300 військових.

«Грузини не здадуться поки не прикінчать рф в Україні. „Грузинський легіон“ — об'єднання, яке зробить все можливе, щоб розділити рф на шматки», — запевнив Мамулашвілі.

Схожі новини