Передплата 2024 «Добра кухня»

Фюле: "Росіяни повинні вийти зі свого віртуального світу"

  • 24.09.2014, 14:05
  • 1 218

Російська інтерпретація домовленостей по Угоді про асоціацію — із "паралельного світу"

Комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле закликав російську владу вийти з "віртуального світу"

Таким чином єврокомісар прокоментував американській газеті The Wall Street Journal лист, направлений минулого тижня міністром економіки Росії Олексієм Улюкаєвим в ЄС та МЗС України, в якому висуваються нові умови у зв'язку з угодою про асоціацію України та ЄС, пише Deutsche Welle.

Фюле заявив, що ЄС найближчим часом відреагує на лист Улюкаєва. У той же час він висловив нерозуміння з приводу інтерпретації угоди Москвою.

"Ви можете порівняти обидва тексти. Що було погоджено в Мінську (на переговорах тристоронньої контактної групи по Україні — Ред.) і як Росія це сьогодні інтерпретує. І тоді ви зрозумієте, що російська інтерпретація — із іншого, паралельного світу", — сказав єврокомісар.

За словами Фюле, ЄС займається дійсно "важливими темами, важливими проблемами і важливими рішеннями".

"Росіяни повинні вийти зі свого віртуального світу", — додав він.

Як відзначає видання, в листі, що обговорюється, Москва, яка вже домоглася того, що створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС було відкладено до 31 грудня 2015 року, висунула ряд нових умов і пригрозила прийняттям економічних контрзаходів у разі, якщо вони не будуть виконані.

Ці дії Росії, відзначає американське видання, не тільки загрожують новим загостренням відносин між Москвою і Брюсселем, але й ставлять під загрозу зриву мінські угоди про перемир'я на сході України, підписані 12 вересня. Тому що в трактуванні ЄС однією з умов для мирної угоди був той факт, що Москва не буде реагувати контрзаходами на укладення договору між ЄС і Україною, реалізація якого відкладається на 15 місяців, щоб дати Росії та її компаніям час пристосуватися до нових умов.

Схожі новини