Передплата 2024 ВЗ

Співав у церковному хорі, був майстром на всі руки і футболістом…

На війну керівник підприємства, сільський депутат Назар Соколовський пішов добровольцем

Таким запам'ятають Назара Соколовського, талановитого півзахисника, його друзі-спортсмени, вболівальники футболу. Фото Асоціації футболу Тернопільщини.
Таким запам'ятають Назара Соколовського, талановитого півзахисника, його друзі-спортсмени, вболівальники футболу. Фото Асоціації футболу Тернопільщини.

Сьогодні жителі Рибників та навколишніх сіл Саранчуківської територіальної громади на Тернопільщині прощаються зі своїм 34-річним краянином — воїном Сил спеціальних операцій Назаром Соколовським. Він загинув поблизу міста Глухова на Сумщині, за якихось 15 км від кордону з країною-агресором, де разом із побратимами захищав Сіверщину від проникнення ворожих диверсантів. Відібрала життя молодого галичанина ракета, випущена російським літаком…

На всьому шляху додому траурний кортеж із тілом героя навколішки зустрічали сотні людей.

Краяни зустрічають свого героя… Фото Володимира Білика.
Краяни зустрічають свого героя… Фото Володимира Білика.

Вздовж дороги у рідному селі, якою колись ходив Назар, лежали гілочки сосни, люди запалили лампадки. «Це була людина, яка любила всіх, і яку любили всі», — так відгукнулися на смерть свого колишнього учня у Потуторському ліцеї.

Не може приховати болю від цієї втрати і сільський староста с. Котова Володимир Білик. У розмові з кореспондентом «Високого Замку» він розповів:

— До війни Назар працював директором комунального підприємства «Благоустрій-Сервіс» нашої територіальної громади. Був прекрасним організатором — займався будівництвом, впорядкуванням територій, робив усе, щоб забезпечувати життєдіяльність ОТГ. Він і трактор умів відремонтувати, і з електрикою розбирався. Мав золоті руки! За що не візьметься — все міг зробити… Під час навчання у школі брав участь різних конкурсах, його називали «шкільним соловейком». Співав у бережанському «Бояні», у сільському церковному хорі. У храмі Рибників був старшим братом. Знаємо Назара і як прекрасного футболіста — виступав за рідне село, за Котів, за бережанську команду «Хатки». Люди обирали його депутатом Бережанської районної і нашої сільської ради. Хоча займав керівну посаду, але ніколи не вивищував себе, з усіма поводився на рівних, з повагою, був дуже простим, добрим хлопчиною. Любив людей послухати. Десь чотири тижні тому приїжджав додому у відпустку — не відпочивав, займався своїми господарськими справами. Шкодую, що не вдалося тоді з ним зустрітися. Одні лише позитиви можна почути про нашого Назара. Його всі любили…

На війну Назар Соколовський пішов добровольцем. Вдома у нього залишилися батьки, дружина із дворічним сином, брат, сестра.

Співчуття родині полеглого героя висловили відомі політики — віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк, народний депутат України, співголова парламентської фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, її колега Іванна Климпуш-Цинцадзе. Пам’ять воїна-спортсмена вшанувала і Асоціація футболу Тернопільщини.

Схожі новини