Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пам’ять про Небесну сотню зберуть у книзі-реквіємі

  • 28.03.2014, 16:55
  • 2 469

Ця книга – одна із перших спроб зібрати та упорядкувати інформацію про героїв, які загинули під час революційних подій в Україні

29 березня у Львівській філармонії львів’янам і гостям міста представлять книгу-реквієм «Небесна Сотня», яку підготували журналісти і представники громадської організації «Хочу жити». Початковий тираж книги — 1 тисяча примірників. Книгу роздаватимуть охочим безкоштовно.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів автор ідеї та упорядник книги-реквієму, керівник громадської організації «Центр соціальних проектів «Хочу жити» Роман Савчак.

Книга-реквієм «Небесна сотня» — це одна з перших спроб мінімально узагальнити і зібрати інформацію про людей, які були невинно убієнними на Майдані і є сьогодні героями нашої держави.

Виникла ідея упорядкувати цей список, бо списків є багато, є багато неточностей. Ми захотіли надрукувати портрети з Героями і роздати на майдани та в різні культурно-освітні заклади, бо цих людей, я вважаю, ми мажмо знати», — розповів Р.Савчак.

Він також розповів, що книга уже готова до друку. Однак вони чекають відповіді на офіційний запит від Міністерства охорони здоров’я щодо точної кількості загиблих активістів. Книга побачить світ в понеділок. Щоправда, надрукують лише тисячу примірників.

Однак уже через місяць планують перевірити ретельно усі списки, щоб нікого не забути і книга вийде уже тиражем у десятки тисяч примірників.

Над створенням книги безкоштовно працювали десять журналістів з усієї України, які з різних джерел збирали інформацію про загиблих. Також упорядники книги співпрацювали із сільськими та районними радами за місцем проживання загиблих активістів.

У книзі є фото кожного Героя Небесної Сотні. Зверху над фото вказано з якого регіону він походив.

Автори книги кажуть, що робили це для того, аби розвіяти несправедливу брехню, що нібито на Майдані вмирали лише активісти із Західної України.

Внизу — розмістили соціальний статус Героя. Також внизу подавали фразу, якою людина ще за життя окреслила своє життєве кредо, або висловлювання про нього рідних і знайомих людей.

Водночас у філармонії також планують оформити виставку плакаті впро Героїв Небесної Сотні.

Як зазначив Р.Савчак, книга є продуктом некомерційним. Її вихід спонсорується в основному за кошти з пожертв. Загалом вартість проекту важко визначити, бо багато людей працювали над ним безкоштовно. Але орієнтовна вартість таких видань становить 10-15 тисяч гривень.

Джерело: Гал-Інфо

Схожі новини