Передплата 2024 «Добра кухня»

Юрій Луценко: "Вибори 25 травня не можна скасовувати"

  • 12.03.2014, 13:23
  • 1 246

Янукович, окрім послання про те, що він живий, послав нам меседж про те, що виборів 25 травня він не хоче і їх не буде. Про це Юрій Луценко сказав у прямому ефірі 5 Каналу

«Я розумію це як план Януковича підірвати хистку рівновагу українських еліт, які погодилися на нинішній спосіб тимчасового форматування влади. Російська Федерація визнає єдиним легітимним органом української влади Верховну Раду і її спікера Олександра Турчинова. Решту призначень російська влада офіційно не визнає. Хоча голосування за ці призначення понад конституційною кількістю голосів є ознакою достатньої легітимності. Тим більше, в умовах, коли колишній президент розв’язав війну проти власного народу», — сказав політик.

У таких умовах, на думку Луценка, перезавантаження влади має відбутися якомога скоріше. Тим паче, на такому швидкому перезавантаженні наполягає і Майдан, і світ.

«Не тільки я, а й багато людей з Майдану наполягають на тому, щоб 25 травня відбулися не лише президентські, а й парламентські вибори. Це б стало реальним очищенням України і початком її будівництва, а не продовженням протистояння. Очевидно, що це заважає Януковичу спокійно спати у його вигнанні в Підмосков’ї. Так само це заважає його ляльководам», — зазначив лідер «Третьої Української Республіки».

Отож, вважає політик, ми отримали чудовий доказ того, що стоїмо на правильному шляху.

«У жодному разі не можна скасовувати президентські вибори 25 травня. Знаю, що відповідний проект перенесення виборів на грудень вже зареєстрований Партією регіонів. Вони не дарма переносять свої з’їзди, бо хочуть, аби суспільство звикло до того, що начудили «регіонали» на місцях і про ті страхіття, які вони наробили під диктовку Януковича в Києві», — відзначив Луценко.

Сьогодні, доки свіжі в пам’яті дії колишнього президента, і все те, що натворила абсолютно підконтрольна йому партія, їм має бути дана оцінка виборцями, вважає лідер «Третьої Української Республіки».

«Народ має надати «карт-бланш» новій команді, яка почне будувати нову країну без Януковича», — наголосив політик.

Що ж до обіцянки колишнього гаранта «невдовзі приїхати до Києва, то Луценко припустив, що Росія, очевидно, таки виконає закони про екстрадицію, і Януковича доправлять в Україну відповідати за сотню вбитих і страшну кількість поранених, бо «вони стали наслідком його, з дозволу сказати, президентства».

Джерело: Третя Українська Республіка

Схожі новини