Передплата 2024 «Добрий господар»

Перший зимовий новачок «Шахтаря»

Триває підготовка клубів до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ). Ряди «Шахтаря» поповнив 21-річний бразильський півзахисник Кевін, який перейшов з «Палмейраса». Ціна цього трансферу — 12 мільйонів євро

Бразильський новачок «Шахтаря» Кевін. Фото sport.ua
Бразильський новачок «Шахтаря» Кевін. Фото sport.ua

У першій частині нинішнього сезону в складі «Шахтаря» виступало вже 10 легіонерів, в тому числі троє бразильців. Кевін вже приєднався до тренувального табору донецького клубу в Туреччині. Перший контрольний матч підопічних Маріно Пушича запланований 21 січня — з чемпіоном Болгарії «Лудогорцем». З основною командою тренується і 18-річних захисник Микола Огарков з юнацької команди «Шахтаря».

На турецькі збори вирушило і «Дніпро-1». Перший спаринг команди Юрія Максимова відбудеться 25 січня з австрійським клубом «Штурм». Новачком «Металіста 1925» став досвідчений півзахисник Владлен Юрченко, який виступав за «Ворсклу». Юрченко в складі різних клубів УПЛ провів 90 ігор, забивши 17 голів. Також поповнив ряди харківського клубу воротар Ярослав Проценко з першолігового клубу «Гірник-Спорт».

З «Поліссям» тренується захисник Богдан Михайліченко, який починав сезон в складі хорватського «Динамо», а свого часу провів 7 ігор за збірну України. Житомирський клуб взяв в оренду до кінця сезону колишнього гравця лондонського «Арсеналу», французького півзахисника Яссіна Фортюна. Останнім клубом новачка команди Юрія Калітвінцева був швейцарський «Сьон». Раніше в різних клубах УПЛ виступало вже 22 французьких легіонери.

«Олександрія» підписала контракт з португальським захисником Мігелем Феррейрою Кампосом, який виступав за хорватський «Рудеш». Новачком «Колоса» став нападник збірної Литви Гітіс Паулаускас, який захищав кольори албанської «Егнатії». Новачком «Вересу» стали Максим Сміян, який в минулому сезоні виступав за «Зорю» та 22-річний чорногорський нападник Марко Мрвальєвич з «Будучности». За рівнян виступатиме і Олександр Мельник, який починав сезон у «Минаю».

Схожі новини