Передплата 2024 «Добрий господар»

Колекція клубів УПЛ Юрія Максимова розширилась

У неділю, 17 вересня, «Рух» в рамках 7-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в Черкасах вперше зустрінеться з місцевим клубом ЛНЗ (початок о 13.00 год). Новим головним тренером «Дніпра-1» став 54-річний Юрій Максимов, для якого це буде вже 5-й (!) клуб в УПЛ

Новий головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов. Фото scdnipro1.com.ua
Новий головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов. Фото scdnipro1.com.ua

Для дніпрян це вже третій наставник з початку чемпіонату. Починав робити установки на гру Олександр Куер, якого 23 серпня замінив Валерій Городов. А після вильоту «Дніпра-1» з Ліги конференцій новим керманичем дніпрян став Юрій Максимов, який перейшов з команди другої ліги «Звягель». Максимов раніше провів 178 ігор біля керма «Оболоні», «Кривбасу», донецького «Металурга» та «Ворскли».

Раніше «Рух» та ЛНЗ не зустрічалися в офіційних турнірах і черкаський клуб стане 19-м суперником «жовто-чорних» в УПЛ. «Рух» утримує клубну рекордну безпрограшну серію в УПЛ, яка триває 9 ігор: п’ять перемог та чотири нічиї. В гостях рухівці не програють впродовж трьох ігор (дві перемоги та нічия) і до повторення клубного рекорду ще одна зустріч. Для головного тренера рухівців Віталія Пономарьова це буде 20-й матч на чолі львівського клубу у всіх турнірах.

ЛНЗ на своєму полі очок в УПЛ ще не набирав, зазнавши три поразки. На тренерській лаві черкащан з початку чемпіонату також відбулася серія тренерських ротацій. Починав сезон ЛНЗ при Олександру Ковпаку, якого 26 серпня замінив Юрій Дудник. А 31 серпня стало відомо, що головним тренером дебютанта УПЛ призначено Олега Дулуба, для якого матч з «Рухом» стане першим домашнім в чемпіонаті. З особливим настроєм готується до гри новачок ЛНЗ Іван Калюжний, який свого часу провів у всіх турнірах за «Рух» 32 гри (2 голи).

Продовжуються кадрові зміни в інших клубах УПЛ. За «Колос» на правах оренди виступатиме 30-річний нападник Андрій Тотовицький, який належить «Шахтарю». Раніше Тотовицький в складі різних клубів провів в чемпіонатах 137 ігор, забивши 34 голи. Новачком же «Шахтаря» став 31-річний воротар Артур Рудько, який виступав за польський «Лех». Раніше в складі «Динамо» та «Говерли» Рудько провів в УПЛ 35 ігор. Лідер чемпіонату «Шахтар» у цьому турі в статусі господарів поля у суботу на «Арені Львів» прийматиме «Оболонь» (початок о 17.00 год, матч без глядачів). А вже у вівторок, 19 вересня, підопічні Патріка Ван Леувена проведуть у Гамбурзі стартову гру групового турніру Ліги чемпіонів, приймаючи «Порту».

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку в УПЛ, продовжують набирати очки і очолюють турнірну таблицю своєї групи. У минулому турі підопічні Мирона Маркевича в гостях перемогли «Агробізнес» (Волочиськ) з рахунком 1:0. Свій перший гол за карпатівців провів Павло Полегенько. У п’ятницю, 15 вересня, «Карпати» прийматимуть «Поділля» (Хмельницький, початок о 16.30 год, матч без глядачів).

Схожі новини