Передплата 2024 ВЗ

У Стрию — нове кубкове дербі Львівщини

У середу, 23 серпня, відбудуться матчі четвертого попереднього етапу Кубка України, у якому братимуть і вісім команд української Прем'єр-ліги (УПЛ). Інтерес викликає поєдинок у Стрию, де місцева друголігова «Скала 1911» на стадіоні «Сокіл» прийматиме вищий за рангом «Рух» (початок о 17.00 год, матч без глядачів)

В атаці кращий бомбардир «Руху» Юрій Климчук, єдиний з діючих рухівців, який забивав гол у Кубку України. Фото upl.ua
В атаці кращий бомбардир «Руху» Юрій Климчук, єдиний з діючих рухівців, який забивав гол у Кубку України. Фото upl.ua

Це буде прем'єрний матч в історії зустрічей «Руху» та «Скали 1911», яка стане 3-м представником Львівської області, з яким зустрінуться рухівці у всіх турнірах. Раніше «жовто-чорним» протистояли «Гірник» (Соснівка) — в Кубку та ПФК Львів — в УПЛ. Баланс попередніх 10-ти ігор «Руху» в Кубку України: 4 перемоги та 6 поразок, різниця м’ячів 15−15. При цьому усі кубкові перемоги рухівців були на полях суперників. Найкраще досягнення «Руху» в Кубку України — вихід до 1/8 фіналу (сезон 2021/2022 р.).

У попередніх 5-ти кубкових сезонах стрияни завершували свої виступи вже після першого етапу. Цього разу «Скала 1911» на кубковому шляху до «Руху» провела вже дві гри. Спочатку підопічні Миколи Василишина у 2-му попередньому етапі вдома перемогли ФК «Хуст» з рахунком 5:2. А на 3-му етапі стрияни на своєму полі здолали ще одного представника Першої ліги тернопільську «Ниву» — 2:1. Загалом «Скала 1911» провела вже 32 кубкові гри: 11 перемог, 3 нічиї та 18 поразок, різниця м’ячів 27−39. Найкраще досягнення «Скали» в Кубку України — вихід до 1/8 фіналу (сезони 1992 та 2005/2006 рр.).

Після кубкового матчу зі «Скалою 1911» у 5-му турі УПЛ «Рух» мав приймати «Дніпро-1», проте цю гру перенесли на пізніший термін. Причина — гра дніпрян у матчі плей-офф Ліги конференцій, який відбудеться 23 серпня у Трнаві проти місцевого «Спартака». А після поразки в минулому турі УПЛ від «Оболоні» головний тренер дніпрян Олександр Кучер подав у відставку. За словами технічного директора «Дніпра-1» В’ячеслава Фрідмана керувати діями дніпрян найімовірніше буде Валерій Городов, в якого є ліцензія. Разом з тим, очікується приїзд молодого іноземного тренера.

Продовжуються кадрові зміни в складах клубів УПЛ. Вихованець львівського футболу, півзахисник «Зорі» Максим Хлань перебуває на перегляді у гданському клубі «Лехія». Новачком «Кривбасу» став Денис Кузик, який в минулому сезоні виступав за «Колос» та «Львів».

Тим часом львівські «Карпат», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку в УПЛ, втратили перші очки. Підопічні Мирона Маркевича вдома зіграли внічию з рахунком 1:1 з «Нивою» (Бузова, Київська область), яка також в нинішньому чемпіонаті до гри у Львові очок ще не втрачала. У карпатівців гол провів бразильський нападник Ігор Невес Алвес, який відзначається взяттям воріт вже в трьох підряд матчах. У п’ятницю, 25 серпня, «Карпати» в Ужгороді гратимуть проти харківського «Металіста (початок — о 12.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини