Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Контрольні спаринги закінчилися, а попереду — офіційні

Вже 28 липня відбудеться старт нового футбольного сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ). Більшість клубів зіграли свої заключні під час тренувальних зборів товариські спаринги

Гравці «Руху» завершили літнє міжсезоння двома перемогами. Фото fcruhlviv.com
Гравці «Руху» завершили літнє міжсезоння двома перемогами. Фото fcruhlviv.com

«Шахтар» на завершення нідерландських зборів переміг місцевий «Утрехт» з рахунком 4:2. Один з голів забив досвідчений захисник Ярослав Ракіцький. Для нового головного тренера «гірників» Патріка ван Леувена це була перша перемога біля керма донецького клубу. «Динамо» під час зборів в Австрії з рахунком 6:1 розгромило словенський клуб «Рудар». Серед динамівців виділимо Олександра Караваєва, який оформив дубль.

Голепад виявився і в товариському матчі команд УПЛ, в якому «Олександрія» перемогла ЛНЗ з рахунком 5:2. У цій грі в складі містян дубль оформив Андрій Кулаков. Ще більший смак забитих голів відчули гравці «Чорноморця», які розгромили одну з аматорських команд області з рахунком 9:0. У складі «моряків» на перегляді перебувають Максим Грисьо зі «Львова» та Андрій Коробенко з «Інгульця».

Напередодні старту нового сезону «Рух» здобув дві перемоги у контрольних матчах. Спочатку підопічні Віталія Пономарьова перемогли «Металіст 1925» з рахунком 2:0 — після влучних ударів Дениса Теслюка та Романа Дідика. «Жовто-чорні» також здолали оновлений першоліговий «Агробізнес» (Волочиськ) — 3:0. Героєм матчу став Ілля Квасниця, який оформив дубль і ще один гол в активі Ярослава Карабіна.

До «Олександрії» повернувся Іван Калюжний, який минулий сезон на правах оренди виступав в індії у складі «Керала Бластерс». Підопічні Руслана Ротаня, виграючи по ходу матчу з рахунком 3:0 в «Чорноморця», в підсумку зазнали поразки від одеського клубу — 4:5. «Колос» спочатку поступився першоліговому «Кременю» з рахунком 0:1, а потім зіграв результативну нічию з новачками УПЛ з «Полісся» — 3:3. В складі житомирян дубль оформив конголезький легіонер Бені Макуана.

Відбуваються і чергові трансфери гравців. Новачком «Колосу» став 19-річний молдовський захисник Каталін Кокуш, який є вихованцем «Зімбру». Натомість залишив «Колос» Євгеній Смирний, який продовжить кар'єру в «Олександрії». «Ворсклу» покинув кращий бомбардир (13 голів) полтавчан у минулому сезоні албанець Таулянт Сефері, який на правах оренди виступатиме за клуб «Бані Яс» (ОАЕ). Полтавський клуб під час польських зборів переміг місцевий «Рекорд» (Бельсько-Бяла) з рахунком 4:3.

Схожі новини