Передплата 2024 ВЗ

Несподівані розгромні поразки «Руху» та «Шахтаря»

«Рух» в рамках підготовки до нового сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) в один день провів ще два товариські матчі: переміг «Минай» з рахунком 1:0 та поступився «Дніпру-1» — 0:4. У Нідерландах великої поразки з рахунком 0:5 зазнав і «Шахтар» — від грецького клубу АЕК

Фрагмент товариського матчу «Дніпро-1» - «Рух», який відбувся в Ужгороді. У грі півзахисник дніпрян Олексій Гуцуляк (ліворуч) та захисник рухівців Ростислав Лях. Фото fcruhlviv.com
Фрагмент товариського матчу «Дніпро-1» - «Рух», який відбувся в Ужгороді. У грі півзахисник дніпрян Олексій Гуцуляк (ліворуч) та захисник рухівців Ростислав Лях. Фото fcruhlviv.com

Керманич «Руху» Віталій Пономарьов у двох спарингах на Закарпатті виставляв експериментальні склади свої підопічних. В матчі з «Минаєм» автором переможного голу став Руслан Непейпієв. У грі з «Дніпром-1» м’ячі у ворота рухівців влітали після ударів новачка дніпрян Дениса Мірошниченка, Артема Довбика (двічі) та Ігоря Когута. Для «Руху» це була перша поразка під час літнього міжсезоння. Наступні спаринги «жовто-чорних» заплановані 16 липня — з «Прикарпаттям» (Івано-Франківськ) та «Епіцентром» (Кам'янець-Подільський).

Новий головний тренер «Шахтаря» Патрік ван Леувен також робив ротації гравців у контрольній грі з греками. Зауважимо, що у цій грі ще не були задіяні троє «гірників», які брали участь у недавньому молодіжному чемпіонаті Європи — Анатолій Трубін, Георгій Судаков та Олексій Кащук. Тепер вже колишній ізраїльський легіонер «Шахтаря» Манор Соломон перейшов до англійського «Тоттенхема». «Динамо» під час зборів в Австрії зіграло в результативну нічию з чемпіоном Швейцарії, клубом «Янг Бойз» — 3:3. За динамівців в новому сезону і далі не виступатиме Томаш Кендзьора, який на правах оренди гратиме за грецький ПАОК.

«Кривбас» на Закарпатті розгромив першоліговий «Хуст» з рахунком 6:0, а «Полісся» в Австрії перемогла місцевий «Хартберг» з рахунком 3:2. Відбуваються і традиційні трансфери гравців. Ряди «Минаю» поповнили гравці з клубів, які за підсумками минулого сезону залишили УПЛ — Володимир Одарюк з «Інгульця», Андрій Ралюченко та Сергій Панасенко з «Металіста». Ще один досвідчений гравець Сергій Рибалка на правах вільного агента перейшов з «Олександрії» до новачка елітного дивізіону «ЛНЗ».

Продовжує підсилюватися «Дніпро-1», ряди якого поповнив Максим Третьяков з «Олександрії». В активі Третьяков вже 148 ігор та 29 голів в УПЛ. Боснійський легіонер і кращий бомбардир «Кривбасу» в минулому сезоні Ріфет Капіч продовжить кар'єру в латвійській «Валмієрі». «Зоря» під час зборів у Польщі здолала словацький «Земплін» з рахунком 2:1.

Тим часом львівські «Карпати», які у новому сезоні боротимуться за путівку в УПЛ, з рахунком 3:1 перемогли «Металіст». У складі підопічних Мирона Маркевича голи забивалиновачки «зелено-білих» Євген Підлепенець, бразилець Ігор Невес та 18-річний Вадим Сидун, який виступав за карпатівців у минулому чемпіонаті в першій лізі.

Схожі новини