Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нові тренерські перезавантаження в «Шахтарі» та «Зорі»

Сформовано календар нового сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ), перший тур якого заплановано на 29 липня. В деяких клубах відбуваються не лише традиційні для міжсезоння переходи гравців, а й зміни головних тренерів команд

Під час презентації нового головного тренера «Шахтаря» нідерландця Патріка ван Леувена. Фото shakhtar.com
Під час презентації нового головного тренера «Шахтаря» нідерландця Патріка ван Леувена. Фото shakhtar.com

Замість хорвата Ігоря Йовічевіча, під керівництвом якого «Шахтар» став чемпіоном минулого сезону, новим головним тренером донецького клубу став 53-річний Патрік ван Леувен. Свого часу цей нідерландський фахівець працював тренером в Академії футболу саме «Шахтаря», а в минулому чемпіонаті під його керівництвом «Зоря» виборола «бронзові» медалі. У першому турі нового сезону «Шахтар» гратиме в гостях з «Металістом 1925». Зараз «гірники» перебувають на зборах в Роттердамі і 8 липня зустрінеться з нідерландським «АЗ Алкмар».

Новим керманичем «Зорі» став 45-річний серб Ненад Лалатовіч, останнім клубом якого була сербська «Младость». Свого часу Лалатовіч грав в українських чемпіонатах, провівши за «Шахтар» 14 ігор. Одним з помічників Лалатовіча буде колишній гравець «Карпат» Младен Бартуловіч, який працював в «Інгульці». В першому турі «Зоря» в гостях протистоятиме єдиному представнику Львова в УПЛ «Руху».

"Динамо" у ці дні перебуває на зборах в Австрії під керівництвом Мірчі Луческу, який відновився після операції. У першій контрольній грі динамівці розгромили своїх одноклубників з Бухареста з рахунком 4:1. Колишній воротар «Динамо» та збірної України 35-річний Денис Бойко перейшов до новачка УПЛ «Полісся». За плечима Бойка 174 гри в чемпіонатах.

Ще один воротар, вихованець львівського футболу, Роман Мисак у новому сезоні захищатиме кольори «Дніпра-1». Раніше в складі «Карпат», «Руху» та «Десни» він провів 70 ігор в чемпіонатах, а донедавна виступав за вірменський «Алашкерт». Також до дніпрян повернувся бразилець Білл, який останнім час виступав на правах оренди в клубах Латвії та Бразилії.

Ряди новачка УПЛ «Оболоні» поповнили Артем Вовкун, який виступав за «Львів» та Ігор Мединський — за хорватський «Карловац 1919». Свого часу Мединський вже виступав за «пивоварів», а загалом у першій лізі провів 236 ігор (25 голів). Збільшив свою колекцію до 6-ти (!) клубів воротар Герман Пеньков, який в минулому сезоні виступав за «Минай», а в чемпіонаті-2023/2024 виступатиме за іншого новачка УПЛ «ЛНЗ». До черкаського клубу перейшов і Владислав Наумець з «Металіста».

Тим часом крім клубів УПЛ отримали календарі нового сезону і представники першої ліги. «Карпати» в першому турі, 28 липня, прийматимуть новачка другого за рангом дивізіону України ФК «Хуст». Карпатівці у ці дні проводять збори на Закарпатті під керівництвом оновленого тренерського штабу. Головний тренер «зелено-білих» Мирон Маркевич визначився зі своїми помічниками, якими стали Остап Маркевич, Сергій Атласюк, Андрій Сапуга, Павло Таран та Богдан Стронціцький. Крім того, у ФК «Карпати» розпочали роботу селекційний відділ та наукова група, яку очолив Богдан Хоркавий. Під час зборів, 6 липня, підопічні Мирона Маркевича з рахунком 4:2 перемогли «Хуст». І ще одна новина. В новому сезоні у другій лізі братимуть участь «Карпати-2» та «Рух-2», які виступали у Прем'єр-лізі Львівської області.

Схожі новини