Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ярмоленко в «Динамо», а Рибка — в «Оболонь»

Міжсезонні трансфери набирають обертів

Львівський «Рух» у рамках підготовки до нового сезону в футбольній Українській Прем'єр-лізі (УПЛ) у першій контрольній грі у Винниках із рахунком 2:1 переміг хмельницьке «Поділля».

Головний тренер «Руху» Ві­талій Пономарьов у грі з «По­діллям», яке у новому сезоні відновить свої виступи у Пер­шій лізі, задіяв у кожному тай­мі різні склади. Усі голи були забиті у першій половині гри. У складі рухівців відзначилися Роман Дідик та Остап Притула. Наступний контрольний матч «жовто-чорних» запланований на 7 липня — з тернопільською «Нивою».

Першим новачком «Дні­пра-1» став 23-річний вихова­нець львівського футболу Олег Горін, який перейшов з «Ми­наю». У «Динамо» повернув­ся один з легендарних грав­ців клубу Андрій Ярмоленко (на фото) — з «Аль-Айна» (ОАЕ). Раніше у складі динамівців Яр­моленко провів у всіх турнірах 341 матч, забивши 137 (!) го­лів, в тому числі 99 — в УПЛ.

Лави «Колоса» поповни­ли досвідчені гравці - Мики­та Бурда з «Динамо», Валерій Бондаренко, Андрій Цуріков («Олександрія») і Олександр Демченко («Чорноморець»). Чистку рядів провів «Кривбас», який покинули досвідчені фут­болісти, що нечасто виходи­ли на поле навесні - Богдан Сарнавський, Євген Опана­сенко та Євген Банада, який продовжить кар'єру в черкась­кому ЛНЗ. А новачком «Обо­лоні» став Владислав При­ймак, який до цього виступав за «Карпати».

Ще більші зміни відбулися в «Чорноморці», з якого піш­ли 11 гравців, зокрема один із найкращих бомбардирів укра­їнських чемпіонатів, 35-річний Олександр Гладкий, який за­бив в УПЛ 99 голів. А новачка­ми «моряків» стали два воро­тарі - Олексій Шевченко, який виступав за «Шахтар», і Олег Білик із «Олександрії». Ще один голкіпер, Олександр Риб­ка, який навесні виступав за «Львів», тепер захищатиме ко­льори київської «Оболоні», яка поповнила УПЛ.

А тим часом…

УПЛ на основі опитуван­ня представників клубів ви­значила найкращого фут­боліста минулого сезону, яким став представник «Дні­пра-1» Артем Довбик. Саме цей форвард був найкра­щим бомбардиром чемпіо­нату-2022/2023, забивши 24 голи.

Схожі новини