Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не минуло й тижня, як знову Блінкова…

У Страсбурзі цю суперницю Світоліна «не помітила»… Як буде у Парижі?

До третього кола "Ролан Ґаррос" Еліна Світоліна пробилася завдяки своїм бійцівським якостям. Фото AFP.
До третього кола "Ролан Ґаррос" Еліна Світоліна пробилася завдяки своїм бійцівським якостям. Фото AFP.

Минулого тижня, у суботу, 27 травня, українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла у фіналі турніру категорії WTA 250 у Страсбурзі росіянку Блінкову (6:2, 6:3). І от змагальна доля знову зводить Світоліну з Блінковою — цього разу в Парижі. У п’ятницю, 2 червня, фіналістки Страсбурга зіграють у 1/16 фіналу «Ролан Ґаррос».

Імовірною суперницею Еліни Світоліної у третьому колі ґрунтового «мейджора» вважали француженку, гравчиню з топ-10 Каролін Ґарсія. Але в 1/32 фіналу господарка кортів несподівано поступилася Блінковій (6:4, 3:6, 5:7), яка до початку «Ролан Ґаррос» була у рейтингу WTA тільки 56-ю… Загалом, паризький турнір «Великого шолому» вже довів, що рейтинги у теніс не грають: після двох турів із жіночого одиночного розряду вилетіли 18 із 32 «сіяних» тенісисток.

Світоліна, нагадаємо, на старті «Ролан Ґаррос» упевнено перемогла тенісистку з топ-30, італійку Мартіну Тревізан (6:2, 6:2). У тому матчі Еліна показала справді класну гру, експерти навіть заговорили про повернення «тієї» Світоліної… Схоже, такі оцінки були дещо передчасними. Українка, без сумніву, вже набрала пристойну спортивну форму, але ще не готова демонструвати якісну гру в кожному матчі.

Саме цей й продемонстрував поєдинок Еліни Світоліної другого кола проти австралійки Сторм Гантер. Суперниця, щоправда, грала як для себе добре, особливо у першому сеті. Але все ж перевага Гантер на початку матчу була не так її заслугою, як наслідком не найкращої, скажемо так, гри Світоліної… Утім, Еліна не була б Еліною, якби не включила свої бійцівські якості.

Не пішла своя гра? Окей, тоді суперницю треба «замучити», — збиваючи її з ритму, затягуючи у тривалі виснажливі розіграші, аби та врешті-решт почала помилятися… Так і сталося. Десь із середини другого сету австралійка, не витримавши напруги поєдинку, стала припускатися багатьох помилок у простих, здавалося б, ситуаціях. І значно досвідченіша на такому рівні Світоліна довела матч до перемоги. Загалом, це був восьмий трисетовий поєдинок Еліни на турнірах «Ролан Ґаррос», причому у семи з них українка перемогла. Як бачимо, технологія «замучення» працює..

На папері фавориткою є Світоліна…

Як буде у четвер із Блінковою? На папері фавориткою є Світоліна, адже легко розібралася з цією росіянкою тиждень тому в Страсбурзі. З іншого боку, проти Ґарсія Блінкова грала дуже добре, а Світоліна у матчі з Гантер свого найкращого тенісу не показала… Як на мене, шанси суперниць на перемогу приблизно рівні. Усе залежатиме від того, хто з них зможе саме 2 червня показати свою найкращу гру… Мотивації Еліні точно не забракне, адже на тому боці корту буде представниця країни-агресорки. Віримо, що одеситка знову потішить нас перемогою.

Крім Еліни Світоліної, до другого кола «Ролан Ґаррос» пробилася ще одна українка, Леся Цуренко, яка обіграла дуже сильну чешку Барбору Крейчікову (6:2, 6:4). У четвер, 1 червня, суперницею киянки на цій стадії турніру буде тенісистка зі США Лорен Девіс (матч розпочнеться, за прогнозами організаторів, не раніше 17.30 за київським часом). У третьому колі переможниця цієї пари зіграє з переможницею пари Б’янка Андреєску (Канада) — Емма Наварро(США).

На жаль, ще чотири українки, які стартували в основній «сітці» турніру в Парижі, зупинилися вже у першому колі. До Марти Костюк і Даяни Ястремської додалися Ангеліна Калініна й Катерина Байндль. Калініна ще не відновилася після виснажливого турніру в Римі, де дійшла до фіналу. тож програла юній француженці Діан Паррі (2:6, 3:6). А Байндль не змогла нічого протиставити сербці Ользі Даніловіч (3:6, 2:6).

Схожі новини