Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Історична перемога: Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA

  • 28.10.2018, 16:37
  • 1 833

Перша ракетка України Еліна Світоліна перемогла на Підсумковому турнірі WTA, який пройшов у Сінгапурі та здобула головну перемогу в історії українського тенісу.

У фіналі завершального турніру сезону, в якому брали участь вісім кращих тенісисток за підсумками року, Еліна обіграла в трьох сетах американку Слоан Стівенс, повідомляє «Українська правда».

Початок матчу склався для Світоліної гірше не вигадаєш — з ходу українка віддала свою подачу і впродовж першого сету так і не змогла відігратись, поступившись 3:6.

Другий сет Світоліній вдався значно краще — Еліна рано взяла подачу суперниці, після чого суперниці обмінялись брейками, що американці не допомогло — 6:2 на користь українки.

У вирішальному сеті Еліні відразу вдалося піти у відрив з рахунком 3:0, але Слоан взяла гейм на подачі Світоліної.

Проте Еліна буквально на наступній подачі Слоан знову зробила брейк і вже не відпустила матч — 6:2.

Для перемоги Еліні знадобилося 2 години 23 хвилини.

Світоліна стала першою українкою, яка виграла Підсумковий турнір WTA.

Раніше тенісистки зустрічалися три рази, американка виграла два матчі, відзначає Sport.ua.

За три перемоги на груповому раунді і виграш півфіналу обидві тенісистки в сумі отримали по $ 1,2 млн і 1080 очок в рейтинг. Перемога в фіналі принесла Світоліній додатково $ 1,75 млн і 420 очок.

Світоліна закінчить рік у статусі четвертої ракетки світу і це також рекорд. У минулому році вона завершила сезон шостою, як і Медведєв в 1993-му.

Раніше головними досягненнями українського тенісу були фінал Ролан Гаррос і півфінал Підсумкового турніру ATP Андрія Медведєва.

Схожі новини