Передплата 2024 «Добрий господар»

Мирон МАРКЕВИЧ: «Хочемо потренуватися на «Арені Львів»

Саме на цьому стадіоні, не виключає новий наставник «Дніпра», його команда гратиме у Лізі чемпіонів

Сенсація футбольного міжсезоння в Україні — прихід до керма “Дніпра” найуспішнішого нині вітчизняного тренера Мирона Маркевича.

Кажуть, з власником клубу Ігорем Коломойським (нині цей бізнесмен-футболоман очолює Дніпропетровську ОДА) галичанин домовився упродовж двох хвилин, торгів не було. Фани “Дніпра” сподіваються, що Маркевич примножить футбольну славу їхнього міста.

Досвід і пристойні показники у нового наставника є. За плечима фахівця зі Львова “срібло” і шість комплектів бронзових нагород у “Металісті”, одна “бронза” — у “Карпатах”, перемоги у тренерських дуелях з Мірчею Луческу, серія феєричних поєдинків у Лізі Європи, безпрограшні матчі національної збірної, яку не з власної вини очолював лише неповні сім місяців.

Збулася давня мрія уродженця містечка Винників — очолювана ним команда гратиме у Лізі чемпіонів УЄФА...

Незважаючи на купу клопотів, які звалилися на плечі нового керманича «дніпрян», він знайшов час, щоб поспілкуватися з кореспондентом “Високого Замку”.

- Яке завдання довів вам власник клубу Ігор Коломойський? Золоті медалі чемпіонату? Півфінал Ліги чемпіонів?

— Жодних турнірних завдань керівництво клубу переді мною не ставило. Просило про єдине — щоб наша команда показувала хорошу гру.

— Чим “Дніпро” Мирона Маркевича відрізнятиметься від “Дніпра” Хуанде Рамоса?

— Зараз складно про це говорити. Час покаже. Але можна не сумніватися в тому, що, як і за моєї роботи у “Металісті”, наші хлопці показуватимуть атакувальний футбол.

— Кажуть, на перші тренувальні збори зі своєю новою командою ви приїдете у рідні Винники. Тут помірніший клімат, ніж у Дніпропетровську? Чи тут дешевше тренуватися, ніж за кордоном? Чи тому, що тут безпечніше, ніж зараз на сході країни?

— Справді, кліматичні умови на Львівщині сприятливіші. Фінансовий бік справи до уваги ми не брали. Головний мотив в іншому. На даний момент УЄФА визначило, що через відомі події на сході єдиними містами, де можна буде грати єврокубкові матчі, є Київ і Львів. Тому хочемо провести кілька тренувань на “Арені Львів”, можливо, зіграти там один товариський матч...

— Наскільки ми зрозуміли, поєдинки “Дніпра” у Лізі чемпіонів ви хотіли б проводити у рідному Львові...

— Я хотів би, щоб ми зіграли їх у Дніпропетровську. Але якщо питання стоятиме руба — Київ або Львів, то я, звичайно, віддав би перевагу місту Лева. Переконаний, що, як і у Дніпропетровську, львівський євростадіон був би переповнений.

— Під Лігу чемпіонів шукаєте закордонних легіонерів чи обійдетеся тими силами, які вже є у вашому розпорядженні?

— “Дніпро” — хороша команда, з прекрасними виконавцями. Довела це своєю грою. Але вона була б ще сильнішою, якби вдалося її трішки “точково” підсилити. Хотів би зміцнити деякі наші позиції у захисті, у середній лінії...

— Багато чуток довкола трансферу одного з лідерів “Дніпра” Євгена Коноплянки, якого сватають у “Манчестер Юнайтед”... Де він гратиме у новому сезоні: у Мирона Маркевича чи у Луї Ван Галя?

— Я мав довірливу розмову з Євгеном Коноплянкою. Сподіваюся, він залишиться у “Дніпрі”.

— Під час попередньої роботи з “Металістом” ви, готуючи команду на Львівщині, практикували спаринг-матчі у периферійних містечках — чим приносили величезну радість місцевим уболівальникам. Чи можна припустити, що на цих зборах, які відбуватимуться з 20 червня по 2 липня, “Дніпро” навідається, скажімо, у Червоноград, Миколаїв, Пустомити, Самбір?

— Якраз перед нашою з вами розмовою дзвонили представники миколаївського футболу, просили приїхати до них на товариську гру. Я погодився. Попросив лише про одне — добре підготувати газон.

Схожі новини