Передплата 2024 ВЗ

«Ми продовжимо боротись за справедливу мобілізацію, ротацію військових і визначення термінів служби»

  • 11.04.2024, 13:40
  • 276

«Європейська Солідарність», яка єдина з-поміж усіх парламентських фракцій не підтримала закон про мобілізацію в урядовій версії, продовжить боротьбу за мотиваційні норми для військових і мобілізованих

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Про це з трибуни парламенту заявив лідер партії Петро Порошенко.

«Учора під час виступу з цієї трибуни я чітко наголосив наші претензії, які роблять закон про мобілізацію надзвичайно небезпечним для країни і для армії. Там було декілька ключових пунктів. Перше — це відсутність чітких законодавчих гарантій своєчасного звільнення для військовослужбовців, які прослужили 36 місяців, з них 18 на першій лінії. Друге — це ротація, яка має відбутися для відновлення боєздатності людини і частини. Третє - це фінансова мотивація з виплати додатково 70 тисяч і доведені до 200 тисяч кожному, хто в БР перебуває на лінії фронту. Четверте — це гарантована позиція, щоб 50% силовиків, які зараз кошмарять бізнес, руйнують економіку, нарешті пішли на фронт, захищаючи українську державу», — нагадав Порошенко.

«Це було відкинуте, незважаючи на домовленості на погоджувальній раді. І сьогодні закон був проголосований без них», — констатував Порошенко.

Він закликав припинити політиканство навколо цього питання, коли на парламент перекидають відповідальність за репресивні норми, а Офіс президента і Уряд бере собі мотиваційні, зокрема, доплати військовим на фронті.

«Я хочу подякувати всім авторам постанови, яка була запропонована вчора, за те, що ми одне питання вирішили і чітко наголосили — припиніть політиканство, відновіть 70 тисяч», — сказав Порошенко.

«Я хочу наголосити: боротьбу за ротацію, боротьбу за 36 місяців, боротьбу за те, що силовики були на фронті ми продовжимо і переможемо», — наголосив п’ятий президент.

Схожі новини