Передплата 2024 «Добра кухня»

Британська компанія обслуговуватиме і ремонтуватиме гаубиці в Україні

  • 10.04.2024, 20:15
  • 422

Компанія BAE Systems підписала контракт із урядом Британії на технічне обслуговування та ремонт легкої гармати L119, яку раніше передали Україні

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Підписали угоду у межах візиту другої британської торговельної місії до Києва.

За словами представників компанії, це перша частина угоди, яку уряд Великої Британії планує розширити на ремонт інших озброєнь, які використовують ЗСУ.

«Це означає, що L119, які подарувала Велика Британія Україні, можуть обслуговуватися в країні й швидше повертатися на передову, а також забезпечують життєво важливу підтримку оборонної інфраструктури України», — зазначили в уряді Британії.

«Нова угода стане дієвим механізмом посилення нашої співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони», — вважає міністр оборони України Рустем Умєров.

«По-перше, це зменшує логістичне плече для Сил оборони — раніше ремонт та обслуговування цієї техніки відбувався за кордоном та довго тривав. По-друге, залучає партнерські кошти та залишає їх в Україні», — додав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Міністр також наголосив, що локалізація ремонту та обслуговування є першим кроком до локалізації виробництва британської військової техніки в Україні.

Як вже відомо, британська BAE Systems, яка працює у галузях виробництва зброї, безпеки та аерокосмічній сфері, відкриє представництво в Україні.

Схожі новини