Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США схвалили військову допомогу країнам Балтії

  • 23.03.2024, 18:00
  • 433

Конгрес США схвалив закон, що передбачає надання 228 мільйонів доларів на безпеку Естонії, Латвії та Литви

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це повідомило Міністерство оборони Естонії.

У п’ятницю, 22 березня, Конгрес погодив закон про державне фінансування, що також передбачає виділення військової допомоги трьом країнам Балтії.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур наголосив, що підтримка з боку Вашингтона допомогла Таллінну, Ризі та Вільнюсу реалізувати «кілька проєктів» з розвитку військової інфраструктури та покращити військовий потенціал. За його словами, порівняно з 2023 роком підтримка зросла.

«Небагато, але це все одно чіткий сигнал прихильності США як найбільшого союзника НАТО щодо безпеки та стабільності нашого регіону», — додав Певкур.

США надають військову допомогу країнам Балтії в межах Балтійській ініціативі безпеки (BSI), створеній у 2020 році. Так, в рамках ініціативі країни Балтії отримали допомогу в розмірі 225 млн доларів. У 2022 році сума підтримки становила 169 млн доларів.

Пентагон підтримує розвиток незалежної оборонної спроможності та взаємної сумісності країн Балтії. Особлива увага приділяється протиповітряній та морській обороні, а також підтримці сухопутних військ.

Додатково цього року США виділили Естонії 47,3 мільйона доларів у рамках програми підтримки зовнішнього військового фінансування (FMF).

Схожі новини