Передплата 2024 «Добрий господар»

Морякам, які пережили російський полон після атаки у Керченській протоці, передали іменні кортики

  • 18.03.2024, 12:05
  • 282

Петро Порошенко під час поїздки на Одещину вручив іменні кортики військовим морякам, які у 2018 році брали участь у проході українських кораблів через Керченську протоку і потрапили в російський полон

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Унікальні кортики виготовив батько одного з моряків Андрія Ейдера Дмитро. Після повернення з полону військові моряки продовжують захищати Україну в одному з підрозділів ВМС.

«Ці хлопці є легендами наших Військово-Морських Сил. У 2018 році, коли росіяни незаконно атакували українські військові судна „Нікополь“, „Бердянськ“ та „Яни Капу“ в Керченській протоці, вони потрапили в полон. Тоді історія наших моряків чітко та голосно пролунала в Україні та за кордоном», — нагадав Порошенко.

«Уся країна боролася за їх визволення. А вони щодня в катівнях Лефортово вірили, що обов’язково повернуться на рідну землю, виявляючи витримку, стійкість та патріотизм. І от нарешті восени 2019 року вони повернулися додому», — пише Порошенко.

«Дуже приємно зустрітися з героями, які продовжують нести службу та боротися за вільне українське море. Мав за честь нарешті вручити їм кортики, ідея створення яких виникла ще 5 років тому. Вони іменні та мають гравіювання з точними координатами та часом взяття у полон кожного з моряків. Створив їх у своїй ковальській майстерні „Дархан“, батько моряка Андрія Ейдера — Дмитро Ейдер», — розповідає пʼятий президент.

«Пишаюсь знайомством з кожним із них та переконаний, що наші військові ще точно матимуть змогу вільно ходити водами Чорного та Азовського морів», — зазначає Петро Порошенко.

Схожі новини