Передплата 2024 «Добра кухня»

За любов до росії залишилася без квартири

У соцмережах вінницька колаборантка закликала українців «здатися»

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Суд міста Вінниці конфіскував квартиру 80-річної колаборантки, колишньої вчительки фізики в українській школі. Як повідомили в СБУ у Вінницькій області, жінка ширила у соцмережах брехливі дописи про Україну та підтримувала російську агресію. А також закликала українців «здатися». Казала, що «тут живе інша категорія людей, яка чекає на «освободітєлєй».

Слідчі зібрали усі докази. Справу колаборантки пере­дали до суду. Жінку судили заочно. Незадовго до повно­масштабної війни пенсіонер­ка поїхала до дітей в росію (її донька у рф працює вчитель­кою), додому так і не повер­нулася. За квартирою колабо­рантка попросила доглядати знайому. Вирок Вінницького суду: 4 роки позбавлення волі і конфіскація квартири.

Сусіди колаборантки ка­жуть, окрім науки, жінка дуже любить росію і ненавидить все українське. «путін — ето путін!» — казала вона. Своїх проро­сійських поглядів не прихову­вала, розповіли сусіди, навіть пишалася ними.

У СБУ зауважили, це пер­ший в Україні випадок, коли у колаборантів відбирають май­но. Через 30 днів вирок набуде чинності. Вінничани пропону­ють віддати конфісковане жит­ло комусь із ветеранів.

Схожі новини