Передплата 2024 «Добрий господар»

На війні проти України загинув громадянин Індії

  • 07.03.2024, 17:45
  • 513

Індія підтвердила смерть свого громадянина Шрі Мохаммада Асфана. Його нібито обманом залучили до армії рф на війну проти України

Фото: Бабель
Фото: Бабель

Про його смерть повідомило посольство Індії в росії.

«Ми дізналися про трагічну смерть громадянина Індії Шрі Мохаммада Асфана. Ми підтримуємо зв’язок із родиною та російською владою. Представництво докладе зусиль, щоб його останки відправили до Індії», — пишуть у відомстві без деталей.

За даними індійської телекомпанії NDTV, яка говорила з сім'єю загиблого, 30-річний чоловік працював у салоні одягу в Індії. Його нібито ошукав агент із Дубая, який веде канал на YouTube під назвою Baba Vlogs. У своїх відео агент розповідав про допомогу людям в отриманні дозволів на роботу.

Після прибуття до Москви Асфана та інших змусили підписати документ російською мовою. За словами брата Асфана Імрана, лише пізніше вони зрозуміли, що їх завербували «помічниками» в армію рф.

Брат додав, що агент, який змусив обманом поїхати до росії, нещодавно зв’язувався з ним. Він говорив, що контракт з Асфаном розірвали. Крім того, агент стверджував, що Асфан був пораненим, але не загинув.

Схожі новини