Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ викрила клірика упц мп на Черкащині, який героїзував окупантів

  • 06.03.2024, 13:00
  • 395

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність митрофорного протоієрея Черкаської єпархії упц мп, який виправдовував збройну агресію росії

Фото СБУ
Фото СБУ

На своїх сторінках у соцмережах клірик героїзував російських окупантів та заперечував їхні воєнні злочини проти України. Також він поширював у соцмережі прокремлівські наративи, якими намагався дискредитувати українських захисників.

Зокрема — звинувачував українських захисників у підготовці до воєнних провокацій в Одесі та називав бійців спецпідрозділу «Азов» — «нацистами». Свої дописи він доповнював репостами з ворожими гаслами, фотографіями та відеосюжетами з прокремлівських інтернет-ресурсів.

Під час обшуку за місцем проживання клірика виявлено заборонену символіку та мобільний телефон, з якого він поширював антиукраїнську агітацію. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинних дій фігуранта.

На підставі зібраних доказів митрофорному протоієрею упц мп повідомили про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436−2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі йдеться про обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи здійснили співробітники СБУ у Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Схожі новини