Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишню редакторку каналу медведчука призначили керівницею комунікаційного відділу Центру громадського здоров’я

  • 05.03.2024, 11:45
  • 690

Дарію Гордійко, яка раніше працювала на телеканалі ZIK, призначили керівницею комунікаційного відділу ЦГЗ. П’ятеро працівниць із цим призначенням не погодилися і звільнилися

Колаж із сайту РБК-Україна
Колаж із сайту РБК-Україна

Гордійко працювала на телеканалі вже тоді, коли його купив соратник віктора медведчука тарас козак. Коли інформація про звільнення комунікаційниць потрапила у мережі, Гордійко повідомила, що йде із посади, пригадавши одній з уже колишніх колег роботу у «Комсомольській правді». Також вона натякнула на те, що комунікаційниці не мали бажання працювати.

Розголос виник після того, як про нього розповіла одна зі звільнених фахівчинь Антоніна Доломанжи.

«Ми разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність її перебування на керівній посаді у державній установі під час війни з Росією. Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. „ЦГЗ — аполітична організація“, як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа у країні, яка воює з Росією, — аполітична. У мене таке не вкладається в голові. Відтак усі комунікаційники ухвалили рішення про звільнення з ЦГЗ», — написала вона у мережі.

У коментарі «Інституту масової інформації» Антоніна Доломанжи зазначила, що Гордійко призначили 22 січня 2024 року і деякий час вона не розповідала про своє колишнє місце роботи.

«Згадувала лише Прямий. Про ZIK не говорила. Ми це дізналися з пошуку в інтернеті. Кілька тижнів ми намагалися зрозуміти, чи адекватна вона людина взагалі. Сподівалися, що вона якось виправдається. Але впевнилися в протилежному», — додала вона.

Також, як стверджує Доломанжи, у Гордійко не було досвіду в комунікаціях, і вона не розуміла, що робить команда.

29 лютого колектив зустрівся з новим гендиректором ЦГЗ Михайлом Росадою (на посаду Гордійко призначала інша, вже колишня гендиректорка Людмила Черненко, яка звільнилася в лютому), щоб обговорити свою позицію щодо цього призначення.

У розмові з «Детектором медіа» Доломанжи розповіла, що на зустрічі з гендиректором також була присутня сама Гордійко. Колектив очікував, що вона «скаже щось на своє виправдання чи хоча б, що їй соромно», однак цього не сталося.

«Керівництво на цій зустрічі наголосило нам, що центр — це нібито „аполітична організація“. Гендиректор замість того, щоб розібратися в ситуації, почав лякати нас тим, що він планує ухвалити „управлінські рішення“ і що йому не подобається, як працює відділ. Він наголосив, що йому важливо, щоб відділ якісно працював, а минуле людей неважливе. Він також відкинув усі наші намагання пояснити йому, що перебування на посаді такої людини не лише є абсурдним, а й може нести для центру та всіх його співробітників репутаційні ризики», — розповіла Антоніна.

Після цієї зустрічі всі комунікаційниці повідомили HR-відділу про своє рішення піти з Центру громадського здоров’я. У відділі, який нині очолює Гордійко, залишилися тільки дизайнер та працівники, які адмініструють сайт і відповідають на звернення громадян.

«Варто розуміти не лише нашу принципову позицію і питання моралі у цій ситуації, а й те, що Центр громадського здоров’я є основним отримувачем всієї медичної грантової допомоги та володіє інформацією щодо епідемічної ситуації Сил Оборони. Крім того, в ЦГЗ є вірусологічна лабораторія та лабораторія особливо небезпечних інфекцій. І дуже небезпечно призначати на керівні посади в центр таких людей, бо це може загрожувати витоком такої чутливої та важливої для ворога інформації, що реально становить загрозу нацбезпеці», — додала Антоніна Доломанжи.

У вівторок, 5 березня, Дарія Гордійко повідомила, що йде з посади та поскаржилася на «культуру скасування».

«Береш ледь не кожного медійника і починаєш дивитися, де працював (така вже в нас професія, інтернет все пам’ятає). І там — 9 з 10 — буде Інтер, чи 112, чи Вєсті, чи zik, чи медіахолдинг Курченка. Іноді люди помиляються. Іноді серйозно. А іноді — коли це вигідно — видають свої маніпуляції і небажання працювати за високі принципи», — написала Гордійко.

Також вона пригадала, що Антоніна Доломанжи, яка надала розголосу цій інформації, у 2018 році працювала в «Комсомольській правді», що входила до УМХ Сергія Курченка. Гордійко не навела доказів недобросовісної роботи Доломанжи у цьому виданні, тоді як її колишня підлегла згадала, як Дарія Гордійко у 2019 році відсторонила від роботи редактора, який пустив в ефір сюжет про протест проти реєстрації кандидатами в народні депутати Анатолія Шарія й Андрія Клюєва.

Антоніна Доломанжи згадала й те, що Дарія Гордійко запровадила на телеканалі ZIK списки людей, яких не можна показувати.

Схожі новини