Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Золочівські школярі популяризують спортивну активність в парках

До проєкту долучилося понад шість тисяч дітей Львівської області, щоб відновити спортивне та ментальне здоров‘я

За підсумками реалізації спортивного проєкту «Активні парки», торік Львівська область посіла третє місце серед областей країни. А Золочівська територіальна громада — перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Активні парки для всіх» за популяризацію рухової активності серед учнів закладів середньої освіти. Проводили також патріотичні флешмоби та ігри з естафетами.

«Активні парки» — Всеукраїнська спортивна ініціатива, яка допомагає залучити до активного способу життя усі верстви населення, робить фізичну активність доступною. Якщо немає коштів на абонемент у тренажерний зал — гайда тренуватися у парку.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім'як.

«Закликаю громади, які ще не брали участь в проєкті, долучатися до занять спортом»

«Програма стартувала ще до великої війни, — каже він. — Торік набрала великих обертів. Львівщина посіла третє місце з-поміж 22 областей України. Філософія проєкту — тренер займається з молоддю в парках. Заняття було в шістдесяти громадах Львівської області. До проєкту долучилося понад шість тисяч дітей Львівської області. Усі запитують, чи буде продовжено проєкт у 2024 році. Анонсую продовження проєкту цього року».

За його словами, профільне міністерство передбачило для Львівщини 47 тренерів, які проводитимуть спортивні заняття в парках. Працюватимуть у 73-х громадах.

«У час війни молоді потрібна ментальна розрядка, — наголошує Роман Хім'як. — Оплата здійснюється з державного бюджету. Міністерство забезпечує інвентарем для занять. Закликаю громади, які ще не брали участь в проєкті, долучатися до занять спортом».

У парках є все: від спортивних руханок — до патріотичних флешмобів

Координаторка програми «Активні парки» у Золочівській територіальній громаді Оксана Борух додала: «Цей проєкт максимально близький для людей, які хочуть займатися руховою активністю. Заняття безкоштовні, різноманітні. Щоб зацікавити людей, тренери включають фантазію, креатив. Це можуть бути піші походи, тренування, руханки і навіть патріотичні флешмоби. Якщо погана погода, заняття проводять в залі. До занять залучаємо усіх — від малих дітей до дорослих. Бо спорт потрібних для всіх!».

Оксана Борух каже, на одному занятті в парках були аншлаги — понад сто учасників. Але було й затишшя — в парку тренувалися лише двоє учасників. У парках спортом займалися не лише школярі, а й вчителі. У попиті - ігри з естафетами та патріотичні флешмоби. Тут завжди дух драйву та перемоги.

Схожі новини