Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Африці після жіночого обрізання померли три неповнолітні дівчинки

  • 02.02.2024, 16:45
  • 735

У Сьєрра-Леоне, що у Західній Африці, три дівчини померли після ритуалів жіночого обрізання. Місцева поліція проводить розслідування

Фото: Бабель
Фото: Бабель

Про це пише Guardian.

Так, минулого місяця під час ритуалу померли дівчата віком 12, 13 та 17 років.

Їхні батьки й ті, хто виконував обрізання, перебувають під вартою, повідомила Аміната Корома, виконавча секретарка Форуму проти шкідливих практик (FAHP). Ця організація працює над припиненням жіночих обрізань у Сьєрра-Леоне.

Таке обрізання передбачає часткове або повне видалення зовнішніх жіночих статевих органів і вважається порушенням прав жінок і дівчат. У 2012 році ООН прийняла резолюцію про його заборону, але воно все ще практикується приблизно в 30 країнах.

Наступного місяця ЮНІСЕФ оприлюднить нові дані про його поширеність у всьому світі, але поточні оцінки показують, що принаймні 200 мільйонів жінок і дівчат були піддані жіночому обрізанню.

Попри заклики активістів і правозахисників криміналізувати цю практику, вона залишається законною в Сьєрра-Леоне. Національне опитування у 2019 році показало, що 83% жінок піддавалися обрізанню, що трохи менше, порівняно з 90% у 2013 році.

Схожі новини