Передплата 2024 «Добра кухня»

Африка не купила у росії вертольоти через війну проти України, — ЗМІ

  • 06.07.2023, 20:30
  • 760

Через війну рф проти України плани африканської країни Бенін щодо купівлі російських транспортних вертольотів Мі-171 не реалізували

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відомо, що російська держкомпанія «Вертольоти рф» не змогла надати Беніну вертольоти через перерване виробництво внаслідок війни проти України. Ці вертольоти необхідні африканській республіці для зміцнення оборони у боротьбі проти збройних груп на півночі країни. Їй загрожують бойовики «Аль-Каїди» та «ІДІЛ».

Компанії не вдалося отримати необхідні експортні ліцензії від уряду росія. Також виникли затримки під час доставки західних компонентів.

Уряд Республіки Бенін сподівається, що нові гелікоптери допомогли б ефективніше боротися з цими угрупованнями, однак тепер незрозуміло, як довго країні чекати їх від Росії, пише видання.

Ці проблеми є наслідком вторгнення росії в Україну і санкцій з боку Заходу.

Мі-171 можна використовувати як для перевезення людей, транспортування вантажів і матеріалів, так і для десантування тактичних військ і ураження наземних об'єктів. Такі вертольоти можуть бути транспортом для медичної евакуації, використовуватися для надання екстреної медичної допомоги або забезпечення пошуково-рятувальних завдань у бойових умовах.

Військову модифікацію вертольота Мі-8АМТШ (Мі-171Ш, «Ш» — штурмовий) взяли на озброєння у 2009 році.

Схожі новини