Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нідерланди приєдналися IT-коаліції, — Міноборони

  • 27.01.2024, 15:20
  • 379

Країна вже внесла 10 млн євро

Фото ілюстративне із сайту UnSplash
Фото ілюстративне із сайту UnSplash

На засіданні Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» до ІТ-коаліції доєдналася ще одна країна — Нідерланди. Новий учасник коаліції вже вніс 10 мільйонів євро.

Ціллю IT-коаліції є підтримка Міністерства оборони України та Збройних Сил України у галузі ІТ, зв’язку та кібербезпеки. Окрім Нідерландів, учасниками ініціативи є ще 11 країн: Україна, Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург та Японія.

Окремо від Нідерландів, Данія під час роботи Контактної групи скерувала 91 мільйон данських крон (понад 12 мільйонів євро) на кіберзахист України в межах ІТ-коаліції. Кошти передадуть на проєкти з кібербезпеки Збройних сил України та Міністерства оборони України і є важливим внеском у тривалу підтримку кіберзахисту держави.

«Технології можуть допомогти перетворити позиційну війну на маневрену. ІТ-коаліція покликана забезпечити необхідну цифрову основу для розгортання будь-яких нових технологічних рішень. Я вдячна партнерам, що продовжують підтримувати нас у кожній сфері, а особливо у IT, кіберзахисті та інноваціях», — пояснила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Також у Міноборони нагадали, що ІТ-коаліція — це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України («формат Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу. Внески в ІТ-коаліцію раніше зробили Естонія (500 тисяч євро) та Люксембург (10 мільйонів євро). Литва та Латвія також передали матеріальну допомогу у вигляді ліцензій та обладнання.

Схожі новини