Передплата 2024 «Добрий господар»

«Візьму під особисту відповідальність, щоб наступного року у Львові знову було 100 тисяч тюльпанів», — консул України в Нідерландах

  • 19.04.2024, 18:30
  • 540

200 тисяч тюльпанів Нідерланди вже подарували Львову

Фото Романа Балука
Фото Романа Балука

Понад 20 сортів тюльпанів сьогодні цвітуть на близько 100 локаціях Львівської громади: у парках, скверах, на клумбах та просто на вулицях. За два роки Нідерланди передали Львову понад 200 тисяч цибулин тюльпанів. Під час візиту до Львова консул України в Нідерландах долучився до конкурсу «Львів — місто весни» та запевнив, що тюльпани розквітнуть у Львові і наступного року.

Еміль де Севрен Жакет голова торгово-промислової палати Амстердам-Україна та почесний консул України в Королівстві Нідерланди розповів, що мешканці Нідерландів, а також представники бізнесу, не перший рік підтримують українців.

«Ці тюльпани — знак нашої дружби та відданості Україні. Це подарунок від бізнес-спільноти Нідерландів. Ми знаємо, що українці, на жаль, не можуть приїхати до нас, тож ми вирішили принести часточку Нідерландів сюди, адже це важливий національний символ нашої країни», — каже Еміль де Севрен Жакет.

Загалом цього року 450 тисяч тюльпанів подарували Україні. Окрім Львова, вони також цвітуть у Києві, Бучі, Херсоні, Дніпрі та Одесі. Наступного року сподіваються збільшити кількість тюльпанів, які передадуть Україні до мільйона, щоб більше людей могли насолоджуватись ними.

«Я візьму під особисту відповідальність, щоб наступного року у вас знову було 100 тисяч, або й більше, тюльпанів», — додав Еміль де Севрен Жакет.

Один зі спонсорів — власник торгівельної компанії з виробництва тюльпанів Юрій Петричко. Він родом зі Львівщини. Чоловік каже, ідея подарувати тюльпани українцям народилась два роки тому. Спершу вирішили відправити невеликі партії квітів, а згодом збільшили об'єми.

«Ми дуже раді, що наші тюльпани в надійних руках, все зроблено дійсно дуже професійно, розподілено кольори по локаціях, а найважливіше, що ці квіти радують людей, дарують їм посмішки і це радує нас», — каже Юрій Петричко.

У Львівській міські раді розповіли, що впродовж двох років торгово-промислова палата Нідерландів дарує тюльпани Львову. Загалом місто отримало понад 200 тисяч тюльпанів, які висадили на різних локаціях громади.

Фото "ВЗ"
Фото "ВЗ"

Нагадаємо, у Львові вперше в Україні створили онлайн-мапу квіткових точок міста. На ній нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті. У місті триває конкурс «Львів — місто весни». Містян та гостей закликають фотографуватися та знімати відео на квіткових локаціях міста. Автори найкращих робіт отримають подарунки.

Зазначимо, навпроти Національного університету імені І.Франка на клумбі розквітли дві тисячі білих і рожевих тюльпанів.

Схожі новини