Передплата 2024 ВЗ

Керівництво Ради закликають не блокувати міжнародну діяльність Порошенка та депутатів фракції «Європейська Солідарність»

  • 19.01.2024, 19:50
  • 666

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов під час брифінгу повідомив, що Петро Порошенко, а також депутати з фракції отримали кілька запрошень на важливі міжнародні заходи

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

За словами Герасимова, керівництво парламенту продовжує блокувати міжнародну діяльність лідера партії та досвідчених депутатів, які на всіх майданчиках відстоюють інтереси України.

«Європейська Солідарність» і вчора, і позавчора, і сьогодні робить все, щоб допомогти країні досягти максимуму на міжнародному треку — з використанням знань, авторитету, зв’язків Петра Порошенка, інших членів нашої фракції. Іванна Климпуш-Цинцадзе на треку євроінтеграції, Марія Іонова, Ірина Геращенко — в ЄНП, ми з Іриною Геращенко — в ПА ОБСЄ, Олексій Гончаренко, Андрій Лопушанський в ПАРЄ, Ірина Фріз — у ПА НАТО. Петро Порошенко та інші депутати нашої фракції запрошені на Міжпарламентську Раду Україна — НАТО, яка відбудеться в Брюсселі наприкінці цього місяця", — повідомив Герасимов, показавши відповідні запрошення.

«Окрім цього, Петро Порошенко, Ірина Геращенко, Марія Іонова запрошені на політичну Асамблею ЄНП, найбільшої родини партій в ЄС, від якої критично залежить підтримка України. Також Петро Порошенко і депутати нашої фракції вже запланували візит у Велику Британію для того, щоб фіналізувати закупівлю броньованих авто та комплектуючих для fpv-дронів. І ось лист, Петро Порошенко та інші депутати нашої фракції також запрошені на Мюнхенську безпекову конференцію», — констатує співголова фракції.

«Щодо всіх цих відряджень документи на керівництво Верховної Ради були спрямовані завчасно. Сьогодні вранці ми зі здивуванням отримали листи від спікера Стефанчука, що Петру Порошенку фактично відмовлено у візиті в Брюссель на Міжпарламентську раду Україна-НАТО. Цього разу посилаються нібито на форму листа. Сьогодні повторно були подані всі документи на керівництво ВРУ щодо цього відрядження, і ми щиро сподіваємося, що влада в країні буде тримати єдність так само, як цю єдність тримає опозиція», — зауважив Герасимов.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе застерігає: ситуація у світі стрімко змінюється, і Україна зникає з перших шпальт міжнародних медіа. За її словами, і влада, і опозиція мають негайно об'єднати зусилля задля збереження підтримки нашої держави.

«У той час, коли Україна продовжує свою криваву боротьбу за виживання, за свій демократичний вибір, за відновлення, виникають нові точки напруги, нові військові конфлікти. Все це розмиває увагу наших партнерів. На жаль, все це призводить до того, що Україна зникає зі шпальт міжнародних медіа, і суспільна увага у демократичних суспільствах також зменшується щодо України», — наголосила депутатка.

«Ми з вами пам’ятаємо, що наступне півріччя — з 1 липня до кінця 2024 року — в Європейському Союзі головуватиме Угорщина. Також 2024 рік — це рік виборів не тільки у США, не тільки у Європейському Союзі, а й у величезній кількості країн. 50% населення світу цьогоріч буде проходити через вибори. Це означає додаткові виклики для України», — констатує Климпуш-Цинцадзе.

«Це все означає, що нам потрібно переходити від емоційної зовнішньої політики до більш раціональної, системної - у взаємодії між різними гілками влади в Україні. Із залученням громадянського суспільства, із серйозною взаємодією з нашими партнерами, які розуміють загрозу, яку на сьогодні стримує Україна», — зазначила депутатка.

«Ми маємо зробити все, щоб підтримка України зростала. Ми вважаємо, що всі наші знання, всі наші зв’язки мають бути активовані з однією метою — не допустити роз'єднання наших міжнародних партнерів і не допустити зниження рівня нашої міжнародної підтримки», — підсумував Артур Герасимов.

Схожі новини