Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Внаслідок обстрілу у Києві левиця отримала контузію

  • 02.01.2024, 14:50
  • 491

Під Києвом уламки російської ракети впали поблизу Центру порятунку диких тварин. Внаслідок цього одна з левиць отримала контузію

Фото: скрін-шот з відео Центру порятунку диких тварин
Фото: скрін-шот з відео Центру порятунку диких тварин

Про це повідомили у Центрі порятунку диких тварин.

Як розповіла голова Центру порятунку диких тварин Наталія Попова у коментарі для «УП. Життя», постраждала 2-річна африканська левиця на ім'я Юна.

«Спочатку було дуже яскраво, а потім — багато вогню та диму. Юна була єдиною, хто був на вулиці. Приліт стався у полі, навіть жодного дерева між цим місцем і вольєром не було», — поділилася вона.

За словами Наталії, після обстрілу левицю першою побачила саме вона.

«Зараз Юна має повну розкоординацію й не може звестися на ноги. Лікарі призначили лікування, але жодних прогнозів не дають», — розповіла очільниця центру.

Інші тварини перелякані, але таких наслідків, як у Юни, не мають. В момент ракетного обстрілу вони перебували у будівлі.

Наталія розповідає, що до сьогодні Юна не мала проблем зі здоров’ям. Її готували на відправку до Європи — незабаром мали бути готові документи.

«Юну врятували в Київській області. Вона жила в маленькій клітці з ще одним левом. Він її пригнічував, тому весь час Юна була у стресі. Коли ми їх обох забрали, в них було обмороження, бо жили на бетоні навіть без підстилки. Це ж африканські тварини, вони до нашої зими не пристосовані. Хоч ми їх розділили, стрес у Юни тривав досить довго. Однак до сьогоднішнього дня вона повністю прийшла до тями й була здоровою», — поділилася історією левиці голова центру.

Схожі новини