Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На кордоні із Польщею українцям передали Вифлеємський Вогонь

  • 14.12.2023, 18:55
  • 497

На кордоні львівські пластуни отримали Вифлеємський Вогонь миру від польських скаутів

Фото Укрінформ
Фото Укрінформ

На пункті пропуску «Рава-Руське — Гребенне"відбулася дружня зустріч і передача Вифлеємського Вогню миру від польських скаутів до українських пластунів.

Приблизно 100 скаутів з України та Польщі зустрілися на кордоні, пункті пропуску «Рава-Руське — Гребенне». Всі разом заспівали традиційну пісню Вифлеємського Вогню, обміняються подарунками і урочисто запалили Вифлеємський Вогонь миру.

«Щороку скаути запалюють Вогонь у Вифлеємі і передають його від країни до країни. В Україні цю естафету започаткував і більше 30 років підхоплює Пласт. 10 грудня делегація пластунів уже привезла Вогонь з Австрії і поширила його в Києві, а тоді через Укрзалізницю — у 24 найбільші міста. Проте традиція особистих зустрічей і передачі Вогню від скаутів Польщі залишається незмінною. Це символ дружби скаутських організацій і наших народів», — зазначила голова Пласту у Львівській області Ольга Приходько.

Наразі українські пластуни повезли Вифлеємський Вогонь до Львова і офіційно роздававали його всім охочим о 18:00 у Соборі святого Юра.

16 грудня о 10:00 передача Вифлеємського Вогню миру відбудеться на Марсовому полі, де спочивають новітні Герої України.

«Уже понад дев’ять років Вифлеємський Вогонь шириться Україною під час війни. Нехай цієї зими він стане символом підтримки одне одного в складні часи і перемоги над злом!», — додала Приходько.

Поширення Вифлеємського Вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський Вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня, а потім передають іншим скаутським осередкам

Схожі новини