Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні працюють над модифікацією ракети для комплексу «Нептун»

  • 04.12.2023, 15:45
  • 368

Оборонно-промисловий комплекс України працює над новою модифікацією протикорабельної крилатої ракети для комплексу «Нептун»

Фото:  АрміяInform
Фото:  АрміяInform

Про це в інтерв'ю АрміяInform розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Зараз ведеться робота щодо створення так званого довгого „Нептуна“. Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу „Нептун“. Також ведеться активна робота… стосовно зміцнення системи ППО», — зазначив він.

Гаврилюк зауважив, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний визначив низку серйозних завдань, які стосуються:

збільшення спроможностей обороно-промислового комплексу з виробництва різних категорій озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів;

масштабування виробництва та максимальної локалізації виробництва в Україні зразків і військової техніки, які потребують у ЗСУ.

До цього процесу залучені підприємства державної форми власності та приватні підприємства, зокрема й ті, що виробляють товари подвійного призначення.

Гаврилюк зазначив, що в контексті розвитку й розширення спроможностей вітчизняного оборонно-промислового комплексу оборонне відомство тісно співпрацює з Міністерством стратегічних галузей промисловості.

Схожі новини