Передплата 2024 ВЗ

За напад на журналіста Ткача поліція відкрила кримінальну справу

  • 19.11.2023, 11:15
  • 733

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності за публікацією про напад на журналіста УП Михайла Ткача

Михайло Ткач. Фото з мережі
Михайло Ткач. Фото з мережі

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

Зазначається, що у п’ятницю близько 23:20 журналісти проводили зйомку біля ресторану «Тандир», де помітили, зокрема, колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Біля ресторану було багато автомобілів.

Коли охорона одного з відвідувачів помітила зйомку, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто журналістів.

«Я вийшов із автомобіля, повідомив, що я журналіст „Української правди“. Охоронці почали мене блокувати, а один підійшов і вдарив по камері, а також наніс удар мені», — повідомив Михайло Ткач.

За даними правоохоронців, 18 листопада Ткач звернувся до медичного закладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті нападу. Згідно з передбаченою у таких випадках процедурою, лікарі повідомили про цей факт поліції.

Розпочате досудове розслідування.

Зазначимо, Михайло Ткач — український журналіст-розслідувач. Із серпня 2021 року очолює відділ журналістських розслідувань інтернет-видання «Українська правда». У 2016−2021 роках — журналіст програми «Схеми» української редакції «Радіо Свобода».