Передплата 2024 «Добрий господар»

«Перед виборами у США провідна роль Великої Британії стає ще важливішою»

  • 13.11.2023, 17:23
  • 512

Петро Порошенко в ефірі телеканалу GB News привітав призначення Девіда Кемерона міністром закордонних справ Великої Британії і відзначив лідерську роль Об'єднаного Королівства у підтримці України

«Перш за все я хочу подякувати за позицію Великої Британії, яка у дуже важкий час зараз разом з Україною, коли ми боремося не лише за нашу суверенну та територіальну цілісність, а й за свободу демократії на континенті та у світі. Я знаю Девіда, я працював з ним як один із лідерів Помаранчевої революції 2004−2005 року, як міністр закордонних справ у 2009−2010 роках і як президент. Я вважаю, що він надзвичайно компетентний, харизматичний, має високий рівень знань і співпрацює з усіма світовими лідерами», — сказав Порошенко.

«Це абсолютно чудова новина. Я пам’ятаю, коли в 2014−15 роках ми зустрічалися під час мого візиту до Лондона або під час Ради Європейського Союзу. Роль Великої Британії та Девіда Кемерона в санкціях Європейського Союзу проти російського агресора була провідною. Я також хочу нагадати вам слова Девіда Кемерона, який якось сказав: план повинен полягати в тому, щоб дати Україні якомога більше ресурсів, щоб допомогти довести війну до кінця. Я думаю, що тепер це ще актуальніше, і я щиро бажаю Девіду успіху», — сказав Порошенко.

«Я хочу скористатися цією можливістю, щоб подякувати всім прем'єр-міністрам: Девіду Кемерону, Борису Джонсону, Ліз Трасс, Терезі Мей і тепер Ріші Сунаку, тому що ви демонструєте унікальне лідерство», — говорить п’ятий президент.

«Я також хочу від усього серця подякувати за підтримку Секретареві Клеверлі. Він, безумовно, чудово працює з нами, з Україною. Зараз перед виборами у США провідна роль Великої Британії стає ще важливішою. Отже, Девіде, бажаємо удачі, ми тримаємо за вас кулаки», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини