Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Чорний» політтехнолог Петров пригрозив журналістці: деталі

  • 24.10.2023, 11:02
  • 931

Політтехнолог Володимир Петров пригрозив шеф-редакторці порталу «Детектор медіа» Наталії Лигачовій «покаранням», і він сам вирішуватиме, як вона буде покарана

Володимир Петров. Скріншот: ISLND TV / YouTube
Володимир Петров. Скріншот: ISLND TV / YouTube

Як інформує Цензор. НЕТ, про це він заявив в ефірі свого ютуб-каналу «Ісландія», відреагувавши на її критичні висловлювання на шостій конференції National Media Talk, повідомляє «Детектор медіа».

У своєму виступі Лигачова зазначила: те, «що Нацрада дала „Ісландії“ ліцензію, — це нонсенс. Це — чорні політтехнологи, які працюють на Офіс президента, яким не місце ні в марафонах, ні в ютубі, ніде. Вова Петров — це той, хто привів колись тітушок на Майдан, які побили тоді Олю Сніцарчук з 5 каналу, це той, хто просував купу чорних технологій, і він зараз працює на Офіс президента. Мене дуже дивує, чому ніхто не підкаже Банковій, що це просто стидоба».

За ці висловлювання Петров пригрозив Лигачовій «покаранням», яке сам визначить.

«Лигачова — я зразу попереджаю — буде покарана», — сказав Петров.

«В порядку, передбаченому законом», — спробував уточнити його співведучий Сергій Іванов.

«Ні, це я буду вирішувати, як вона буде покарана», — заперечив Петров.

«Я не вимагаю вибачень. Раніше, коли вона це говорила, мені було по фонарю. Зараз вважайте, що я таке понятіє ввьол. Тобто Лигачова буде покарана, це не обговорюється», — сказав Петров (оригінальну лексику збережено) і додав, що «спустив би це, якби вона не втекла».

Юрист правозахисного центру «Зміна» Данило Попков пояснив, що слова Петрова щодо Наталії Лигачової підпадають під статтю 345−1 Кримінального кодексу України — погроза або насильство щодо журналіста. За його словами, оскільки слова Лигачової про діяльність Петрова, через які він їй погрожував, були сказані публічно, їх можна трактувати як журналістську діяльність, а отже дія статті охоплює цей випадок.

Схожі новини