Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Волині фінські інструктори вчили прикордонників прийомів тактичної медицини

  • 07.10.2023, 15:35
  • 547

Військовослужбовці прикордонних підрозділів Волинського загону мали навчання з тактичної медицини

Курс для прикордонників та працівників Волинського обласного центу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф організували інструктори волонтерської організації Lion Defence Team (Фінляндія).

Упродовж кількох днів військових вчили алгоритму дій під час надання першої невідкладної допомоги й виявлення небезпечних факторів, що загрожують життю. З учасниками навчань практикували зупиняти масивні кровотечі з використанням турнікетів, проводили тампонування ран, накладали бандажі та пов’язки, працювали за розширеними алгоритмами надання медичної допомоги. У складі груп тренувалися забезпечувати прохідність дихальних шляхів, перевіряти дихання, а також розглянули техніку поставлення назофарингеальної трубки. Штатні медики удосконалювали навички огляду грудної клітки пораненого, здійснювали пошук поранень, що можуть спричинити напружений пневмоторакс.

На польових заняттях вчилися надавати медичну допомогу в умовах, наближених до бойових. Інструктори розказали, як правильно здійснювати евакуацію поранених, аби зберегти їхнє життя і забезпечити особисту безпеку. Звернули увагу на маскування від ворожих очей медичної техніки та обладнання.

«Ми раді, що маємо таку можливість передати наші знання та вміння українським військовим. Такі навчання проводимо у різних містах України. До тренінгів запрошуємо не лише військових медиків, а й цивільних. Сподіваємося, що наші техніки й рекомендації стануть у пригоді прикордонникам під час виконання ними бойових завдань», — зазначив головний інструктор «Халла».

Схожі новини