Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нідерланди намагаються прискорити постачання Україні боєприпасів та систем ППО, — прем'єр

  • 09.05.2024, 18:35
  • 361

Нідерланди працюють над забезпеченням швидкої доставки в Україну додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів

Фото ілюстративне із Вікіпедії
Фото ілюстративне із Вікіпедії

Про це заявив прем'єр-міністр країни Марк Рютте.

Глава уряду Нідерландів напередодні мав розмову із Володимиром Зеленський про те, що його країна робить для підтримки України.

«Агресія рф в Україні та проти неї не припиняється. Авіаудари по Харкову та інших місцях призвели до нових жертв серед цивільного населення сьогодні та останні кілька днів. Щоб протистояти цій навалі, Україна гостро потребує нашої допомоги. Новий пакет військової підтримки, який зараз надають США, має вирішальне значення в цьому відношенні», — зазначив він.

«Разом із нашими союзниками Нідерланди вживають заходів для забезпечення швидкої доставки додаткових засобів ППО та артилерійських снарядів», — наголосив Рютте.

За словами прем'єра країни, Нідерланди беруть участь в ініціативі Німеччини щодо швидкого постачання засобів протиповітряної оборони.

А також — в естонській ініціативі щодо передачі Україні боєприпасів із наявних запасів, співпрацюють із Чехією та Данією над швидкою доставкою боєприпасів, зокрема артилерійських снарядів та засобів ППО.

Схожі новини