Передплата 2024 ВЗ

Литва готова відправити війська в Україну, — прем'єрка

  • 08.05.2024, 14:30
  • 357

Литва готова надати свої війська для навчань на території України, але наша держава ще не скерувала відповідне офіційне прохання

Армія Литви. Фото Ukrainian Military Pages
Армія Литви. Фото Ukrainian Military Pages

Про це повідомив глава литовського уряду Інгріда Шимоніте.

Вона зазначила, що у неї є дозвіл парламенту надіслати війська в Україну для навчання, що раніше запропонував її уряд, але Україна ще не просила про це.

Шимоніте визнала, що рф вважатиме це провокацією. Та, за словами литовської прем'єрки, «якби ми думали лише про відповідь рф, ми б не змогли нічого надіслати».

«Кожного другого тижня ви чуєте, що когось збираються розстріляти з ядерної зброї», — зазначила Шимоніте.

Цього тижня рф заявила про навчання з тактичною ядерною зброєю у відповідь на коментарі Емманюеля Макрона про потенційну відправку військ в Україну.

Шимоніте засумнівалася, що росія насправді застосує ядерну зброю проти України, оскільки радіоактивні опади також торкнуться і російської території.

«Зазвичай вітер дме із заходу на схід», — зауважила вона.

За словами глави литовського уряду, рф посилила напади на українську цивільну інфраструктуру, таку як електростанції, школи та лікарні.

«росія намагається спровокувати нову хвилю людей, які втечуть з України через відсутність базових умов і послуг», — наголосила прем'єр-міністерка Литви.

Схожі новини