Передплата 2024 ВЗ

Нападав на жінок із ножем: у Львові затримали зловмисника

  • 20.09.2023, 14:20
  • 1 924

У Львові поліцейські затримали зловмисника, який нападав на жінок із ножем

Фото поліції
Фото поліції

1За даними поліції, 19 вересня правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Руській у Львові перехожі затримали чоловіка із ножем, який напав на літню жінку.

На місце негайно прибули патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група та інші співробітники Львівського районного управління поліції № 1. Як встановили правоохоронці, зловмисник безпричинно вдарив ножем у спину 74-річну місцеву мешканку, яка проходила повз нього, а тоді намагався втекти. Жінку госпіталізовано.

Поліцейські встановили особу нападника, 35-річного мешканця Львівського району. Знаряддя злочину із місця події вилучено.

Також правоохоронці встановили причетність зловмисника до такого ж злочину, який стався в ніч на 19 вересня на вулиці Гавришкевича у Львові. Нападник підбіг до 25-річної львів'янки, витягнув з-під куртки кухонний ніж та завдав жінці кілька ударів у груди та живіт, а потім втік. Жінку було госпіталізовано.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили затриманому про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 — п.7 ч.2 ст.115 (Закінчений замах на умисне вбивство, скоєний з хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України та ч.4 ст.296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини