Передплата 2024 «Добрий господар»

У рівненському пологовому народився хлопчик вагою понад 6 кг

  • 31.08.2023, 20:00
  • 1 447

У рівненському пологовому будинку народився хлопчик вагою 6,3 кг. Мама та син почуваються добре

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Як повідомили у рівненському пологовому будинку, немовля народилося 30 серпня.

«Вранці у пологовому будинку у сімʼї нашого захисника шляхом кесаревого розтину народився хлопчик вагою 6330 г та зростом 65 см. Від всіх співробітників вдячні батькам, що обрали наш заклад для спостереження за вагітністю та пологів», — йдеться у дописі.

Як зазначила «Суспільному» головна лікарка медзакладу Світлана Муравська, у породіллі це були вже другі пологи. Першого сина вона народжувала у цьому ж медзакладі природнім шляхом.

«Це генетична особливість, в цій родині всі дітки народжуються понад 4 кілограми, великі. Дитинка більше п’яти кілограмів у медицині називається гігантська дитина», — пояснила лікарка.

За її словами, матір напередодні попереджали, що дитина буде вагою понад 5 кг. Та для лікарів, які приймали пологи, стало несподіванкою, що вага хлопчика виявилась більшою за 6 кг. Приблизно це вага тримісячної дитини, яка народилась з вагою 4 кг. Наразі матір і новонароджений син почуваються добре, додала Світлана Муравська.

Діти із такою вагою народжуються не часто. Та у 2014 році на Тернопільщині народився Даниїл Юрчук з вагою 6,8 кг. Це наразі рекорд. За декілька років хлопчик цілком зрівнявся параметрами зі своїми однолітками.

Схожі новини