Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Прямий» заявляє, що влада хоче забрати телеканал

  • 10.08.2023, 09:45
  • 716

На «Прямому» заявили, що силовики за вказівками влади здійснюють чергову спробу арештувати телеканал і передати його в управління АРМА

Прямий. Фото з мережі
Прямий. Фото з мережі

Про це повідомляє телеканал.

З цим, зокрема, повʼязують сьогоднішні обшуки у колишнього власника телеканалу Володимира Макеєнка. Як повідомив у прямому ефірі ведучий Валерій Калниш, під час обшуків у Макеєнка вилучили оригінал завірених нотаріусом свідчень колишнього керівника слідчої групи Державного бюро розслідувань Олега Корецького.

«Сьогодні о 07:30 в офісі та помешканні Володимира Макеєнка, який уже три роки не є власником „Прямого“ каналу, відбулися обшуки. За даними наших джерел, шукали оригінал нотаріально завірених свідчень колишнього керівника слідчої групи ДБР Олега Корецького, який у липні 2020 року підтвердив: керівники ДБР давали вказівки слідчим вжити заходів для арешту телеканалу „Прямий“ як речового доказу. Внаслідок чого канал мав припинити свою діяльність. „Прямому“ з власних джерел стало відомо, що сьогодні під час обшуків у Макеєнка правоохоронці знайшли документи, які фактично свідчать про цю справу», — сказав ведучий.

На «Прямому» пояснюють, що оригінали показань слідчого ДБР необхідні телеканалу, щоб захищати свої інтереси в міжнародних судах. На телеканалі нагадали, що справу щодо «Прямого» відкрили за наклепом Андрія Портнова — проросійського діяча і соратника Януковича.

За словами адвоката телеканалу Євгена Солодка, Шевченківський районний суд Києва 31 червня 2023 року зобовʼязав ДБР закрити провадження щодо «Прямого» або ж передати справу до суду. Адвокат каже, що з 2019 року слідчі ДБР не знайшли доказів порушення закону, тож вони зобовʼязані виконати рішення суду. Однак, за його словами, ДБР ігнорує цю ухвалу, а щоб продовжити тиск на канал, реєструє нове провадження проти Макеєнка.

Схожі новини