Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Франції тривають протести: за ніч затримали понад 700 людей

  • 02.07.2023, 12:50
  • 784

У Франції п’яту ніч поспіль вирували заворушення через убивство 17-річного Наеля, яке скоїла поліція під час дорожньої перевірки

Протести у Франції. Фото із мережі
Протести у Франції. Фото із мережі

Згідно із попереднім звітом Міністерства внутрішніх справ, минулої ночі заарештували 486 осіб, зокрема — 194 у Парижі. У ніч на п’ятницю було відбулися понад 1300 арештів, а в четвер — понад 900.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив про спокійнішу ніч завдяки діям поліції. Загалом мобілізовано 45 тисяч поліцейських.

У Марселі в суботу ввечері відбулися запеклі сутички між поліцією та учасниками заворушень.

На відеозаписах, що поширюють в інтернеті, видно, як поліція застосовує сльозогінний газ проти протестувальників. Сутички відбувалися на вулиці Канеб'єр, головному проспекті в центрі Марселя.

У Бресті вони тривали після 3 години ночі - там підпалили дилерський центр Renault.

У Парижі велика кількість поліції була вздовж Єлисейських полів. У соціальних мережах публікували заклики до протестувальників збиратися там, але присутність поліції, схоже, завадила цьому.

Багато французьких міст днями охопили мітинги після вбивства, що сталося у передмісті Парижа Нантерр. Великі натовпи людей прийшли на похорон 17-річного Наеля в суботу.

Президент Франції Емманюель Макрон відклав державний візит до Німеччини, який мав розпочатися у неділю, після чотирьох днів загальнонаціональних заворушень.

У найгіршу ніч заворушень, з четвера на п’ятницю, постраждали пів тисячі будівель, спалено 2000 автомобілів, скоєно приблизно 3800 хуліганських підпалів на вулиці.

Схожі новини